Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtezők: Cristiano Ronaldo mesternégyessel vezette a portugálokat

Az aktuális hatnapos Európa-bajnoki selejtezőszakasz utolsó felvonásaként kedd este ismét három csoportban rendeztek mérkőzéseket, s a nagyok közül pályára lépett például Anglia, Franciaország és Portugália is – a gólcsap pedig alaposan kinyílt mindenütt…

A-csoport

A néhány nappal ezelőtt a csehek ellen hatalmas skalpot begyűjtő Koszovó hiába szerezte meg a vezetést Anglia otthonában, a “Háromoroszlánosok” Sancho és Sterling vezérletével biztos győzelmet arattak ellenük és őrzik hibátlan mérlegüket. Csehország idegenbeli sikerrel javította a hétvégi blamát, és ami még fontosabb, visszavette a második helyezést a csoportban.

Anglia – Koszovó 5-3 (5-1)
Gólszerzők: Sterling (8.), Kane (19.), Vojvoda (38. – öngól), Sancho (44., 45+1), ill. V. Berisha (1., 49.), Muriqi (55. – büntetőből)

Montenegró – Csehország 0-3 (0-0)
Gólszerzők:ill. Souce (54.), Masopust (58.), Darida (90+5. – büntetőből)

A csoport aktuális állása

B-csoport

A vártnál talán valamivel nehezebben, de Cristiano Ronaldo mesternégyesével Portugália idegenben ütötte ki az egyszer még egyenlítő Litvániát, ám a mérsékelt rajt után ezzel továbbra is csak a második helyezést tudják tartani az ugyancsak házon kívül diadalmaskodó Szerbia előtt, amely ezúttal Luxemburg ellen gyűjtötte be a három pontot.

Litvánia – Portugália 1-5 (1-1)
Gólszerzők: Andriuskevicius (28.) ill. C. Ronaldo (7., 65., 76.), Setkus (62. – öngól), Carvalho (90+2.)

Luxemburg – Szerbia 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Turpel (66.) ill. Mitrovic (36., 79.), Radonjic (55.)

A csoport aktuális állása

H-csoport

Az előzetes esélyeknek megfelelőn, Franciaország hazai környezetben, Törökország pedig házon kívül érvényesítette a papírformát, így ketten továbbra is fej-fej mellett állnak a selejtezőcsoport első két helyén, miközben egészen hihetetlen módon, a gallok ásza, Griezmann egymás után másodszor hibázott tizenegyest. Izland hiába egyenlített kétszer, sokba kerülő vereséget szenvedtek a négyszer betaláló Albánia vendégeként.

Franciaország – Andorra 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Coman (18.), Lenglet (52.), Ben Yedder (90+1.) ill.

Moldova – Törökország 0-4 (0-1)
Gólszerzők:ill. Tosun (37., 79.), Turuc (58.), Yazici (88.)

Albánia – Izland 4-2 (1-0)
Gólszerzők: Dermaku (32.), Hysaj (52.), Roshi (78.), Cikalleshi (83.) ill. G. Sigurdsson (47.), Sigthorsson (58.)

A csoport aktuális állása