Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolások: Coutinho elárulta, miért választotta a bajorokat!

Philippe Coutinho őszintén beszélt arról, hogy miért éppen a Bayern Münchenhez került kölcsönbe a nyáron. A brazil kiválóság a transzfer egy meglepő tényezőjére hívta fel a figyelmet. 

(Kép: as.com)

“Jürgen Kloppal jó kapcsolatunk. Üzenetben jelezte, hogy szerinte jól döntök azzal, ha a Bayernt választom, hiszen egy hatalmas klubról beszélünk, a Bundesligában pedig szerinte tárt karokkal várnak. Klopp nagyszerű ember és edző is egyben, sokat köszönhetek neki, és sokat is tanultam tőle.” – Idézi a Sport Bild a bajorok új igazolását, aki azért elmondta, nem csak a Liverpool menedzserétől kapott útmutatást.

“Roberto Firminoval is sokat beszélgettünk a Bundesligáról. Az ő szavai is megerősítettek abban, hogy egy remek bajnokságba kerülök, ahol plusz tapasztalatokat szerezhetek.” – Így Coutinho, megjegyezve azt is, hogy már az első mérkőzések alapján tapasztalta, hogy a Bundesliga jobban hasonlít intenzitása szempontjából az angol bajnokságra, mint a spanyolra, ez pedig még inkább segíti majd őt a pályán.

A bajorokhoz egy évre kölcsönbe, vásárlási opcióval kerülő brazil a céljaiért, és a jövőjéről is beszélt. “Szeretném gólokkal és jó játékkal meghálálni a Bayern bizalmát. Már tanulok németül is, hogy még könnyebben beilleszkedjek. Mindent meg fogok tenni a Bayern sikereiért. Viszont nem szupersztár szeretnék lenni, hanem csupán a lehető legjobb Philippe Coutinho. Boldog vagyok, hogy Münchenbe igazoltam, és most csakis ez számít. Azt pedig, hogy mi lesz a jövőben? Azt senki nem tudhatja előre!” – Tette még hozzá a 27 esztendős játékos.