Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Krízisben a Valencia?

Mint arról mi is beszámoltunk, a válogatott szünet alatt a Valencia egy edzőmenesztéssel hívta fel arra a figyelmet, hogy valami nem kerek a Túria-partján. 

(Kép: marca.com) 

A legutóbbi sikerek letéteményese, a csapatot a Bajnokok Ligájába visszavezető, mellé a spanyol Király-kupát is bezsebelő Marcelino kirúgása kis túlzással fél Spanyolországot meglepte.

Az újonnan kinevezett edző, Albert Celades nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen ahogyan a Marca is fogalmaz, senki nem tudja, hogy mi jöhet most a Mestalla környékén.

A neves madridi sportnapilap össze is gyűjtött pár lehetséges következményét Marcelino menesztésének.

Szurkolói ellenszenv: 

Amúgy sem a Mestalla lelátói a legcsendesebbek Spanyolországban, ha arról van szó, hogy a szurkolók kinyilvánítsák véleményüket. A következő időszakban, pláne ha Celadesszel nem sikerül jól a rajt, felüthetik bőven a fejüket a kritikus hangok.

Az öltöző is megingott Marcelino menesztésével: 

Dani Parejo csapatkapitánnyal az élen, a játékosok mindvégig kitartottak a menesztett tréner mellett, és valósággal sokkolták őket a történtek.  Valenciánál Marcelino érdemeinek tartják egyébként azt is, hogy számos futballista karrierjét fellendítette, tehát pozitív hatással volt játékosaira.

 Kezdő edző, nehéz sorsolás: 

A klub szezonját alapvetően meghatározhatják a következő hetek eredményei. Folytatódik a La Liga, jön a Bajnokok Ligája, és Celades  Camp Nouban is bemutatkozik majd edzőként…

Mateu Alemany általános igazgató számára is új a szituáció: 

Marcelino legnagyobb támogatóinak egyike a játékosok mellett éppen Alemany volt. A felső vezetés döntésével, Marcelino menesztésével Alemany nehezen fog tudni azonosulni, és nem kizárt, hogy az ő és Peter Lim tulajdonos kapcsolata is elhidegül.

A Marca által felsoroltak alapján egyáltalán nem zárható ki, hogy a Valencia egy sikeres szezon után újra gödörbe kerül pályán belül és kívül egyaránt.

Végezetül ismét a Marcát idézzük: “Bármikor robbanhat a bomba!”