Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rebrov: “Szeretnénk egy jó meccset játszani az EL előtt”

A Fradi trénere egy győzelemmel készülne fel az Espanyol elleni Európa-liga mérkőzésre, ami nem lesz sétagalopp.

fotó: rangado.24.hu

Mint azt már tudjuk, a Ferencváros bejutott az Európa-liga csoportkörébe, ahol jövőhéten csütörtökön elkezdődnek a csoportmérkőzések. A zöld-fehérek az Espanyol otthonában kezdi meg az európai kupasorozatot, de előtte még szombaton este a Paks ellen kell megküzdeniük idegenben. Rebrov beszélt a válogatott szünetről, a soron következő bajnoki találkozóról, és természetesen kitért Böde Dánielre is. A 45 éves szakember a fradi.hu-nak adott bővebb nyilatkozatot.

– A keretből többen a válogatottjukkal tartottak az elmúlt két hétben. Hogyan értékeli ezt az időszakot az edzések szempontjából?

– Abszolút pozitívan. Múlt héten edzőmeccset játszottunk a Budaörs ellen, ezen a találkozón sok játékosunk pályára lépett, és jól is teljesített. A tréningekhez pedig csatlakoztak az U19-eseink is, akik hamar felvették a ritmust, tudtak segíteni a felnőtt keret tagjainak. Szóval így is tudtunk készülni a következő hetek nagy meccseire.

– Hogy vannak a szünetről visszatérők?

– A válogatott játékosoknak ilyenkor mindig egy kicsit nehéz a visszatérés. Múlt héten még máshova fókuszáltak, más célokért küzdöttek, más társakkal edzettek. Fejben vissza kell állniuk, ez beletelik néhány napba. Ugyanakkor már szerdán éreztem, hogy mindenki megérkezett mentálisan is, és csak a Paks elleni találkozóra összpontosít.

– Miként készülnek a találkozóra a Paks ellen?

– Nagyon kemény ellenfél, ráadásul legutóbb a fantasztikusan kezdő Mezőkövesdet verték meg idegenben. Nem lesz könnyű dolgunk, már csak azért sem, mert Böde Dániel is őket erősíti nyár óta. Danit nagyon szerették a szurkolóink, és ő mindig mindent beleadott a győzelemért. Most is biztosan így lesz, hiába szerette meg ő is a Fradit, szombaton azon lesz, hogy bizonyítson, és gólt szerezzen ellenünk. Mi pedig mint mindig, most is a három pontért szállunk harcba.

– Milyen eredményt vár a szombati mérkőzéstől?

– Nem szeretek jósolni, főleg azért, mert nem is vagyok jó benne. Egy biztos, hogy láttam a játékosaimon, hogy nagyon keményen dolgoztak a héten és nagyon szeretnének nyerni a válogatott szünet után. Jövő héten debütálunk az EL-ben, és szeretnénk előtte egy jó meccset játszani a bajnokságban!