Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rooney: “Az én angol futballgenerációm is mindent megnyert volna Guardiolával”

Az angol válogatott korábbi csapatkapitánya, Wayne Rooney szerint az angolok is mindent megnyertek volna, hogy ha egy olyan edző irányította volna őket, mint Pep Guardiola.

Forrás: Marca

Wayne Rooney azt állítja, hogy ha Pep Guardiola edzette volna Angliába az aranygenerációt, a “Háromoroszlánosok” több trófeát is nyerhettek volna. A korábbi Machester United és Everton játékos szerint, az egy évtizeddel ezelőtti angol csapat a világ legjobbja volt akkoriban.

“Ha ránézünk a tíz évvel ezelőtti csapatunkra, vitathatatlanul az volt akkoriban a világ legjobb válogatottja. Rio Ferdinand, John Terry, Ashley Cole, Steven Gerrard, Paul Scholes, Frank Lampard, David Beckham, Michael Owen  és én magam – ez volt a csapatunk. Ha egy Guardiola irányította volna ezeket a játékosokat, mindent megnyertünk volna, kétség sem fér hozzá.”

Pedig az elmúlt évtizedben sem kis nevek irányították az angol válogatottat: 2008 és 2012 között Fabio Capello, míg 2012 és 2016 között Roy Hodgson volt a nemzeti csapat szövetségi kapitánya.

Rooney hat alkalommal jutott el a nagy nemzetközi tornák egyeneskieséses szakaszába, de Anglia soha nem jutott tovább a negyeddöntőkből.