Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: egy büntetővel szerezte meg a három pontot az AC Milan – videóval

Az AC Milan a Verona otthonába látogatott a Serie A 3. fordulójába. A hazai csapat elég hamar emberhátrányba került, amit sokáig nem tudott kihasználni a milánói gárda, és végül csak egy büntetővel tudták megszerezni a három pontot. Ráadásul, a végére ők is tíz emberrel fejezték meg a találkozót. 

Forrás: Getty Images

Nem volt helyzetekkel teli az első félidő, valamennyivel viszont az AC Milan volt kezdeményezőbb. A 21. percben a Verona csatára, Mariusz Stepinski vitatható belépőjét kellett megnézni a videóbíróval, majd pár perccel később azonnali piros lappal kiállították. A milánói gárda nem tudta kihasználni az emberelőnyt, és az első játékrészben nem is jött össze nekik a gól.

A folytatásban már feljavult a Milan, és egyre közelebb kerültek a gólhoz. Az 56. percben Ante Rebic próbálkozott az ötösön belül, de a kapu jobb oldala mellé lőtt, majd két perccel később Davide Calabria találta el a bal kapufát. Erre a Veronának is volt válasza a 60. percben, hiszen ekkor Valerio Verre lőtte telibe a jobb kapufát. Aztán a 65. percben Verre kézzel ért a labdába az ellenfél tizenhatosán belül, amiért a vendégek tizenegyest kaptak. Piatek állt a labda mögé, és a lengyel magabiztosan értékesítette is a lehetőséget. A 84. percben ismét betalált a Milan, de ezt a videóbírózás után a játékvezető érvénytelenítette szabálytalanság miatt. A mérkőzést végül a vendégek is tíz emberrel fejezték be, miután Davide Calabria is kiállíttatta magát, de ez már nem változtatott a végeredményen.

Verona – AC Milan: 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Marcantonio Bentegodi (Verona) Vezette:  Gianluca Manganiello
Gólszerzők: – ill. Piatek (65. – büntetőből)
Sárga lap: Veloso (39.), Gunter (65.), Amrabat (74.), Silvestri (85.) ill. Piatek (24.), Paqueta (35.), Rebic (86.)
Kiállítás: Stepinski (21.) ill. Calabria (90+4.)

A forduló további eredményei:

Fiorentina – Juventus 0-0
Napoli – Sampdoria 2-0
Inter – Udinese 1-0
Genoa – Atalanta 1-2
Brescia – Bologna 3-4
Parma – Cagliari 1-3
Verona – AC Milan

A forduló hátralévő mérkőzései:

Torino – Lecce, hétfő 20:45

A bajnokság jelenlegi állása: 

A góllövőlista jelenlegi állása: