Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol válogatott lehet a Barcelona csodatinije

Bombaként robbant be az új szezonban a Barcelona 16 éves csodatinije, Ansu Fati, aki a közeljövőben a spanyol válogatott tagja is lehet. 

Forrás: eurobarca.com

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Robert Moreno a Movistar+ interjújában ismerte el, hogy a Spanyol Labdarúgó-szövetségnél (RFEF) azon dolgoznak, hogy Ansu Fati a spanyol nemzeti csapatban szerepelhessen. A támadó Bissau-Guineában született, és hatéves korában költözött Spanyolországba a családjával, amikor bátyja, Braim szerződést kapott a Sevillától.

“Nem én kezelem ezt az ügyet, de a szövetség emberei dolgoznak azon, hogy Ansu Fati a spanyol válogatottban játszhasson. Ha minden rendben lesz, akkor a játékos dönthet arról, hogy melyik nemzeti csapatban szerepeljen. A spanyol szövetség célja mindig is az volt, hogy a legjobb játékosokat szerepeltesse a válogatottban. Egyelőre nyugodtnak, türelmesnek kell lennie, és remélem, az is lesz”.

– magyarázta Moreno.

A spanyol Marca értesülései szerint Fati már az októberben kezdődő U17-es világbajnokságon is szerepelhetne, ám először édesapjának kellene felvennie a spanyol állampolgárságot.

Ansu Fati azért kapott lehetőséget a Barcelona felnőtt csapatában, mert Lionel Messi sérüléssel küszködött, majd Luis Suarez is harcképtelen lett. A fiatal támadó meghálálta a bizalmat: az első meccsén még csak 12 percet kapott, míg a második találkozóján már egy félidőnyi idő jutott neki, és gólt is szerzett. A hétvégi, Valencia elleni bajnokin kezdőként léphetett pályára, és már a 2. percben betalált, majd egy gólpasszt is kiosztott.