Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: büntetőt védett a Barca kapusa, nem született gól a csúcsmeccsen – videóval

A Borussia Dortmund hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el az FC Barcelona ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. 

A találkozó első félidejében összességében a sárga-feketék futballoztak jobban, igaz komoly helyzetig egészen a játékrész feléig kellett várni, amikor is Marco Reus került szembe Marc-André Ter Stegen kapujával, amely végül érintetlen maradt. A Barcelonának az első 45 perc során nem volt kaput eltaláló lövése.

A második félidőben ugyan Luis Suárez veszélyeztetni tudott a katalánok részéről, mégis a Dortmund járt közelebb a gólhoz: elsősorban annál a büntetőnél, amelyet Reus hagyott ki Nelson Semedo szabálytalanságát követően. Az utolsó fél órára a Barca legnagyobb sztárja, Lionel Messi is beszállt, sokat azonban ő sem tudott hozzátenni csapata érdemi munkájához. A hajrában Ter Stegen újabb védéseket mutatott be, ráadásul Julian Brandt lövésénél a kapufa is megmentette Ernesto Valverde alakulatát.

Borussia Dortmund – FC Barcelona 0–0.
Helyszín: 
Signal Iduna Park; Vezette: Ovidiu Hategan.
Sárga: Delaney, Hazard, ill. Pique, Semedo, Rakitic.

Borussia Dortmund: Bürki – Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Delaney – Sancho, Reus, Hazard (Brandt) – Alcácer (Larsen). Vezetőedző: Lucien Favre.

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba (Roberto) – De Jong, Busquets (Rakitic), Arthur – Fati (Messi), Suárez, Griezmann. Vezetőedző: Ernesto Valverde.

A csoport jelenlegi állása: 

A mérkőzés összefoglalója:

Az első játéknap egyik magyar érdekeltségű összecsapásán Gulácsi Péter és Willi Orbán egyaránt a Lipcse kezdőcsapatában kapott helyet a portugál Benfica otthonában. Julian Nagelsmann együttese a német válogatott Timo Werner duplájával a második félidőben megszerezte az idegenbeli három pontot.

Benfica – RB Leipzig 1–2 (0-0).
Gólszerzők: 
Seferovic, ill. Werner (2).

A csoport jelenlegi állása: 

A mérkőzés összefoglalója: