Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ter Stegen válaszolt Neuer kritikájára

Egyre jobban elharapódzik a vita a német válogatott két kapusa, Manuel Neuer és Marc-Andre Ter Stegen között. A Barcelona hálóőre a mai Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt válaszolt Neuer legutóbbi szavaira. 

Forrás: kicker.de

Manuel Neuer a minap egy interjújában válogatottbeli kapustársát kritizálta amiatt, hogy Ter Stegen nyíltan vállalja, hogy neki kellene a német nemzeti csapat kapuját védeni. A Bayern München hálóőre szerint nem széthúzniuk kéne, hanem összetartani, és rajta kívül még két másik kapus (Bernd Leno és Kevin Trapp – szerk.) is arra vágyik, hogy segítse a válogatottat, a a Barcelona kapusának viselkedése pedig velük szemben tiszteletlen.

A Borussia Dortmund elleni BL-csoportmérkőzés előtt Ter Stegen nyilatkozott a sajtótájékoztatón, ahol elismerte, hogy valóban versengés van a kapusok között a nemzeti csapatban, mivel mindenki játszani szeretne.

Ilyen a futball. A legtöbbször boldoggá tesz, de sokszor teljesen más érzéseket kelt benned. Nekem vannak bizonyos elvárásaim, és ezeket szeretem világosan kifejezni. Mindenki tudja, hogy viseltem a helyzetemet a válogatottban az elmúlt években, és emiatt sem Neuernek, sem pedig másnak nincs joga beszélni az érzéseimről és bírálni azokat. A megjegyzései nem voltak helyénvalóak, de többet nem akarok erről beszélni, és be akarom fejezni ezt a vitát.”

Neuer első számú pozíciója úgy tűnik megrendíthetetlen a német válogatottban. Ter Stegen eddig 22 mérkőzésen léphetett pályára a nemzeti csapatban, de 2019-ben mindössze csak egy félidőnyi lehetőséget kapott Joachim Löw szövetségi kapitánytól.