Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-rajt: 21 gól, Liverpool- és Chelsea-blama, botló Barca és Szoboszlai gól! – íme a keddi játéknap összegzéses

Kedd este elrajtolt a Bajnokok Ligája 2019/20-as kiírásának a csoportköre. Az első játéknap rögvest olyan párosításokat tartogatott, mint a Liverpool – Napoli, vagy éppen a Dortmund – Barcelona csoportrangadó. Meglepetés volt bőven, míg Szoboszlai Dominik élete első BL-meccsén góllal jelentkezett. 

E-csoport

Napoli – Liverpool 2:0 (0:0)
G: Mertens (82. – büntető), Llorente (90+2.), ill.

RB Salzburg – KRC Genk 6:2 (5:1)
G: Haland (2., 34., 45.), Hwang (36.), Szoboszlai (45+2.), Ulmer (66.), ill. Lucumi (40.), Samata (52.)

A címvédő Liverpool vereségével indult az új évad, miközben a Salzburg hazai pályán gálázott a belga Genk ellen. Szoboszlai Dominik élete első BL-meccsén kezdőként talált a hálóba, míg csapattársa Erling Braut Haland nevét az egész világ megismerte. A 19 esztendős norvég csatár ugyanis mesterhármassal debütált a sorozatban, azok után, hogy az osztrák élvonalban is parádésan szerepel. A Napoli bravúrja igen csak felborította a csoport előzetesen elképzelt forgatókönyvét.

F-csoport

Borussia Dortmund – FC Barcelona 0:0

Internazionale – Slavia Praha 1:1 (0:0)
G: 
Barella (90+2.). ill. Olayinka (63.)

Gála-előadást várhattunk, végül csupán egy szürke gól nélküli döntetlent hozott az FC Barcelona vendégjátéka Dortmundban. A hazaiak jóval közelebb álltak a gólhoz és a gólszerzéshez ám a kapufa a vendégekkel volt, Ter Stegen pedig büntetőt hárított (szabálytalanul). Lionel Messi csereként lépett pályára, így május után játszott újra tétmeccset. A csoport másik meccsén a Slavia Praha okozott nagy meglepetést azzal, hogy pontot csent Milánóból.

G-csoport

Benfica – RB Leipzig 1:2 (0:0)
G: 
Seferovic (84.), ill. Werner (69., 78.).

Olympique Lyon – Zenit Szentpétervár 1:1 (0:1)
G.: 
Depay (50. – büntető), ill. Azmoun (41.)

Gulácsi Péter és Willi Orban is kezdőként lépett pályára, és el is hozták csapatukkal a pontokat Lisszabonból. A csoport másik meccsén a Lyon és a Zenit megosztozott a pontokon, így a magyaros német csapat lépéselőnybe került a többiekkel szemben.

H-csoport

Ajax – Lille 3:0 (1:0)
G: 
Promes (18.), Alvarez (50.), Tagliafico (62.), ill. 

Chelsea – Valencia 0:1 (0:0)
G: 
 ill. Rodrigo (74.)

Remek előadással rukkolt elő az Ajax, mely tavalyi önmagát idézte. A kvartett másik összecsapásán az átigazolási piacról kizárt, jelentősen megfiatalított Chelsea hazai környezetben kapott ki. A Valencia elvitte a pontokat, Lampard BL-debütálása edzőként tehát nem sikerült túl fényesen.

A csoportok aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye