Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 24 gól és csúfos Real Madrid kezdés! – íme a szerdai játéknap eredményei

A keddi meglepetésekkel teli játéknap után szerdán folytatódott a Bajnokok Ligája csoportköre. Meglepő végkimenetelű és arányú eredmények is születtek, avagy az 1. forduló után az előzetes forgatókönyvek egy kis korrektúrára szorulnak. 

Negatív csúcsok sokaságát döntötte meg a PSG elleni nyitómeccsen a Real Madrid. Zinedine Zidane csapata a háromgólos fiaskó után a támadások középpontjába került. A szurkolók nem kímélik az Eden Hazard és Thibaut Courtois duót sem, avagy egyesek Keylor Navas menesztését is számon kérik a klubvezetésen. A csoport másik mérkőzésén Belgiumban nem született gól. A PSG ráadásul úgy nyert 3:0-ra, hogy a Neymar, Mbappe, Cavani trió nem állt a vezetőedző Thomas Tuchel rendelkezésére. Persze madridi oldalon is szép volt a maródiak listája.

A-csoport

PSG – Real Madrid 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Di Maria (14., 33.), Menuier (91.),  ill. –

Club Brugge – Galarasaray 0-0

Roppant egyoldalú mérkőzésen diadalmaskodott a Bayern München, Lewandowski pedig ezúttal is góllal kezdte a csoportkört. Mindeközben lépéshátrányba került a Tottenham, mely bár 2:0-ra vezetett Görögországban, a hazaiaknak mégis összejött a pontmentés.

B-csoport

Bayern München – Crvena Zvezda 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Coman (34.), Lewandowski (80.) Müller (91.),  ill. –

Olympiacos – Tottenham 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Podence (44.), Valbuena (55. – büntető), ill. Kane (26. – büntető), Lucas (30.)

A simábbnál is simább eredmények. A City győzelme és annak aránya nem okozott meglepetést, Guardiola azt is megengedhette magának, hogy Agüero csak a padról lesse a társakat. Alapvédelmének hiányát nem érzékeltette a manchesteri csapat. A játéknap egyik legnagyobb meglepetését a Dinamo Zagreb mutatta. A horvát rekordbajnok kiütötte a BL-ben feltűnő Atalantát, avagy rekord az eredmény és az egy félidő alatt lőtt három gól is. Orsic mesterhármasával pedig holtversenyben a góllövőlista élére állt.

C-csoport

Sahtar Donyeck – Manchester City0-3 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Mahrez (24.), Gündogan (38.), Gabriel Jesus (76.)

Dinamo Zagreb – Atalanta 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Leovac (10.), Orsic (31., 42., 68.), ill.

A sírból jött vissza az Atletico Madrid egy remek, de indulatoktól túlfűtött összecsapáson. igazságos döntetlen született, és azt is mondhatjuk, hogy a Dortmund – Barca összecsapással ellentétben ezúttal azt kaptuk a csapatoktól, amire előzetesen számítani lehetett. A kvartett másik meccsén a Lokomotiv Moszkva némi meglepetésre nyerni tudott Németországban.

D-csoport

Atlético Madrid – Juventus 2-2 (0-0)
G
ólszerzők: Savic (70.), Herrera (90.), ill. Cuadrado (48.), Matuidi (65.)

Bayer Leverkusen – Lokomotiv Moszkva 1-2 (1-2)
Gólszerzők: 
Höwedes (25. -öngól), ill. Krychowiak (16.), Barinov (37.)

A csoportok aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye