Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: emberhátrányban fordított az Arsenal – Videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság 6. fordulóját rendezték a hétvégén, ahol a győzelmi kényszerben lévő Arsenal fogadta az újonc Aston Villát.


Anglia, Premier League, 6. forduló
Arsenal – Aston Villa 3-2 (0-1)
Játékvezető: J. Moss, Helyszín: Emirates Stadion (London)
Gólszerzők: Pépé (59′ – büntetőből), Chambers (81′), Aubameyang (84′) ill. J. McGinn (20′), Wesley (60′)
Kiállítva: Maitland-Niles (41′)

A mérkőzést enerváltan kezdte Unai Emery csapata, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen El-Ghazi belőtt labdájára remek ütemben érkezett McGinn és megszerzi a vezetést a vendég csapat számára. Az első félidő vége előtt jött az újabb hideg zuhany a hazaiak számára, ugyanis Maitland-Niles összeszedi második sárgáját, így a kiállítás sorsára jut.

A második félidőben negyed óra elteltével az Arsenalnak sikerül egyenlítenie büntetőből, Nicolas Pépé révén, amelyet Guendouzi harcolt ki. Az öröm és remény viszont nem tartott sokáig, hiszen Grealish gyönyörű szólóját követően középre kanalazta a labdát, amibe Wesley nyúlt bele, amivel megszerzi csapata részére újra a vezetést. A 81. percben azonban a csereként beállt Chambers kiegyenlít, amelyet megköszönhet a vendég védők könnyelműségének. Három minutummal később, Aubameyang megszerzi a vezetést az ágyúsok számára szabadrúgásból, egy kiválóan kivitelezett bokamozdulattal. Az Arsenal fontos győzelmet arat, ráadásul emberhátrányban kiharcolva.

A forduló további eredményei
Southampton – Bournemouth 1-3
Leicester – Tottenham 2-1
Burnley – Norwich 2-0
Everton – Sheffield United 0-2
Manchester City – Watford 8-0
Newcastle – Brighton 0-0
Crystal Palace – Wolverhampton 1-1
West Ham – Manchester United 2-0
Chelsea – Liverpool 1-2

A bajnokság állása 6 fordulót követően