Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: első vereségét szenvedte az AS Roma a bajnokságban – videóval

Az AS Roma az Atalantát fogadta az olasz bajnokság 5. fordulójában. Az első félidőben még jól játszottak, de a szünet után az Atalanta feléledt, és a vezetést is megszerezték, amivel már nem tudtak mit kezdeni a fővárosiak, így először a szezonban vereséget szenvedtek.

Forrás: AS Roma Twitter

Az első félidőt az AS Roma irányította, és nekik is volt a több helyzetük. Az elején inkább csak támadni tudtak, majd a 32. percben Edin Dzeko tört be a büntetőterületen belülre a kapu közepe felé próbált lőni, de Gollini könnyedén védeni tudott. Aztán a 36. percben az Atalanta is helyzetbe került, amikot Josip Ilicic próbálkozott meg egy lövéssel a tizenhatosról, de a labda elment a kapu jobb oldala mellett. Az első játékrész végéig már nem változott az eredmény.

A második félidő már az Atalantáé volt, azonban az 59. percben Nicolo Zaniolo jutott lövéshez, ami a kapu közepébe tartott, de az egyik védő briliáns mozdulattal blokkolta azt. A Roma nem találta a fonalat, és alig tudtak támadásokat is vezetni. Aztán a 70. percben az Atalanta védője, Jose Palomino fejelte el a labdát a kapu bal oldala mellett, de egy perccel később már meg is szerezték a vezetést. Remo Freuler passzolt Duvan Zapata elé, aki a tizenhatoson belülről a léc alá lőtt. A végére is a vendég csapat irányította a mérkőzést, és a 90. percben kétgólosra növelte az előnyét. Egy szabadrúgás után Pasalic fejelt magasan De Roon felé, aki szintén fejjel próbálkozott, a labda pedig a hálóban kötött ki, ezzel le is zárva a mérkőzést.

AS Roma – Atalanta: 0-2 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma) Vezette: Massimiliano Irrati
Gólszerzők: – ill. Zapata (71.), De Roon (90.)
Sárga lap: Zaniolo (40.), Jesus (89.) ill. Kjaer (25.)
Kiállítás: – ill. –

AS Roma: Lopez, Kolarov, Fazio (Kalinic, 76.), Smalling, Spinazzola (Jesus, 55.), Veretout, Cristante, Florenzi, Pellegrini, Zaniolo (Mkhitaryan, 65.), Dzeko. Vezetőedző: Paulo Fonseca

Atalanta: Gollini, Toloi, Kjaer, Palomino, Hateboer, de Roon, Freuler, Castagne, Malinovsky (Gosens, 79.), Ilicic (Zapata, 60.), Gomez (Pasalic, 88.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:

Kedd: 

Verona 0-0 Udinese
Brescia 1-2 Juventus

Szerda:

21:00 Fiorentina – Sampdoria
21:00 Genoa – Bologna
21:00 Inter – Lazio (Tv: Digi Sport 1)
21:00 Napoli – Cagliari
21:00 Parma – Sassoulo
21:00 SPAL – Lecce

Csütörtök:

21:00 Torino – AC Milan

A bajnokság jelenlegi állása: