Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: bejelentették a következő három BL-döntő helyszínét

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ma nem csak azt jelentette be, hogy mi lesz az új európai kupasorozatuk neve, hanem azt is, hogy hol rendezik a következő három évben a BL-döntőket. 

Forrás: AS

Az UEFA Végrehajtó Bizottsága ma Szlovéniában, Ljubljanában ülésezett, és többek között bejelentették, hogy hol rendezik meg a következő három év BL-döntőit. Az már ismeretes, hogy a 2020-as Bajnokok Ligája finálé helyszíne az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban lesz, a bizottság azonban most kihirdette, hogy 2021-ben Szentpéterváron a Gazprom Arénában játsszák a sorozat döntőjét, 2022-ben Münchenben az Allianz Arénában, illetve 2023-ban Londonban a Wembley stadionban.

A Gazprom Arénában először rendeznek BL-döntőt, de 2008-ban játszottak már Oroszországban finálét, a Manchester United és a Chelsea párharcát a Luzsnyiki stadionban Moszkvában. 2012-ben az Allianz Aréna adott otthont a Chelsea és a Bayern München találkozójának, ahol az angolok nyertek büntetőkkel. A Wembley azonban már rutinos, ha BL-finálékról van szó, hiszen ez lesz a nyolcadik alkalom, hogy a londoni stadion otthont ad a sorozat döntőjének (1963, 1968, 1971, 1978, 1992, 2011, 2013).

Mindezek mellett az is kiderült, hogy 2021-ben Sevillában, a Ramón Sanchez Pizjuan stadionban rendezik meg az Európa-liga döntőjét.