Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hátrányból fordítva győzte le a Torino az AC Milant – videóval

Az olasz bajnokság 5. fordulójának záró mérkőzésén a Torino az AC Milánt fogadta. A milánói gárda először nagyon jól játszott, és a vezetést is megszerezte, de a második játékrészre leengedett, amit kihasznált a Torino, és Belotti duplájával megfordították az eredményt. 

Forrás: AC Milan Twitter

Jobban játszott az AC Milan az első játékrészben. A 10. percben Hakan Calhanoglu végezhetett el a szabadrúgást, de lövése a kapu bal oldala mellett ment el. Aztán a 18. percben Lorenzo De Silvestri húzta vissza ellenfelét mezénél fogva a tizenhatoson belül, amiért a vendég csapat büntetőt kapott. Krzysztof Piatek állt oda a labda mögé, és higgadtan a kapu bal oldalába lőtt. A Torino nem igazán tudta felvenni a meccs ritmusát, és mindössze egyetlen kapuralövéssel zárták az első játékrészt.

A második félidő elején már eljutott egy nagy helyzetig a Torino, amikor az 50. percben Simone Verdi gyalogolt át a védelmen, majd kapuralövéssel próbálkozott, de Donnarumma hárított. Az 54. percben viszont már az AC Milan került helyzetbe, amikor Piatek kapott pontos passzt a kapu előterében, a lövése viszont egy hajszállal a jobb kapufa mellé ment. Ezt követően már feltámadt a Torino, és már csak az volt a kérdés, hogy mikor egyenlítenek. A 72. percben végül betalált a hazai csapat, miután Andrea Bellotti a védőket kicselezve lőtt a hálóba. Mindeközben a kispadon helyet foglaló Pepe Reina kezdett el vitatkozni a bíróval, aki egy piros lappal elküldte az öltözőbe a spanyol kapust. Nem kellett sokat várni a Torino vezető találatára sem, hiszen a 76. percben Belotti duplázott, és nem is akárhogyan: a kapus által kiütött labdát felpörgette magának, majd beollózta a kapuba. Az AC Milan semmit nem tudott már hozzátenni a meccshez, így a Torinóhoz került a három pont.

Torino – AC Milan: 2-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Olimpico (Torino) Vezette: Marco Guida
Gólszerzők: Belotti (72. 76.) ill. Piatek (17. – büntetőből)
Sárga lap: Lyanco (8.), Zaza (31.), Belotti (33.), Aina (81.) ill. Bennacer (21.), Hernandez (63.), Romagnoli (72.), Donnarumma (78.), Musacchio (68.)
Kiállítás: – ill. Reina (72.)

Torino: Sirigu, Bremer, Lyanco (Ansaldi, 57.), Izzo, Aina (Djidji, 83.), Rincon, Baselli, De Silvestri, Verdi (Berenguer, 66.), Zaza, Belotti. Vezetőedző: Walter Mazzarri

AC Milan: Donnarumma, Calabria, Musacchio, Romagnoli, Hernandez, Kessie, Bennacer (Rebic, 78.), Calhanoglu, Suso, Leao (Bonaventura, 65.), Piatek. Vezetőedző: Marco Giampaolo

A forduló eredményei:

Kedd: 

Verona 0-0 Udinese
Brescia 1-2 Juventus

Szerda:

Fiorentina 2-1 Sampdoria
Genoa 0-0 Bologna
Inter 1-0 Lazio
Napoli 0-1 Cagliari
Parma 1-0 Sassoulo
SPAL 1-3 Lecce
AS Roma 0-2 Atalanta 

Csütörtök:

Torino 2-1 AC Milan

A bajnokság jelenlegi állása:

A  góllövőlista jelenlegi állása: