Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: győzelmével az élre ugrott a Bayern München – videóval

A német bajnokság 6. fordulójában egyidőben játszott a Bayern München és az RB Leipzig is. A címvédő az újonc Paderborn ellen lépett pályára idegenben, és nyert is, bár emellé két gólt is kaptak. A Lipcse viszont gyenge játékkal, csúnyán kikapott a Schalkétól, és ezért lecsúsztak a második helyre.

Forrás: Paderborn Twitter

Paderborn – Bayern München:

Egyértelműen a Bayern München uralta a mérkőzést, a Paderbornnak nem sok esélye volt a gólszerzésre. A 7. percben Lewandowski kapott briliáns passzt, majd hatalmas helyzetet hagyott ki, mivel csak kevéssel a kapu bal oldala mellé lőtt. A 13. percben Kingsley Coman futott szabad területre a kapu előterében, de lövése magasan a kapu felett szállt el. Aztán a 15. percben sikerült megszereznie a vezetést a Bayernnek, miután Serge Gnabry lőtt laposan a kapu közepébe Philippe Coutinho beadását követően. A 31. percben Coman ismét próbálkozhatott, de most a tizenhatosról eleresztett lövése a kapu jobb oldalát kerülte el.

A második játékrészben is maradt a müncheniek fölénye, és az 56. percben meglőtték a második találatukat is. Most Gnabry tette le Coutinho elé a labdát, a brazilnak pedig már csak a kapus mellett a hálóba kellett lőnie. A félidő második felére kicsit elaludt a Bayern, és a 68. percben szépített a Padernborn, a pár perce beállt Kai Proger találatával. A hazaiak öröme nem tartott sokáig, hiszen a 80. percben ismét növelni tudta az előnyét a vendégcsapat, miután Süle gólpasszából Robert Lewandowski emelte át a labdát kint álló Jannik Huth fölött. Ám a Paderborn nem adta fel, és a 84. percben ismét betaláltak, amikor egy szöglet után a kaputól kb. 25 méterre álló Jamilu Collins elé került a labda, a játékos pedig onnan lőtt fantasztikus gólt. A lefújásig azonban már nem változott az eredmény, így a Bayern München gyűjthette be a három pontot.

Paderborn – Bayern München: 2-3 (0-1)
Helyszín: Benteler Arena (Paderborn) Vezette: Felix Zwayer
Gólszerzők: Proger (68.), Collins (84.) ill. Gnabry (15.), Coutiho (56.). Lewandowski (80.)
Sárga lap: Vasilidais (90+3.) ill. Süle (43.)
Kiállítás: – ill. –

Paderborn: Huth, Collins, Hunemeier, Kilian, Frager, Gjasula (Shelton, 84.), Vasiliadis, Antwi-Adjej, Zolinski (Proger, 62.), Oliveira-Souza (Ritter, 73.) Michel. Vezetőedző: Steffen Baumgart

Bayern München: Neuer, Pavard, Süle, Boateng, Hernandez (Davies, 46.), Kimmich, Alcantara (Martinez, 46.), Gnabry, Coutinho, Coman, Lewandowski (Müller, 80.). Vezetőedző: Niko Kovac

RB Leipzig-Schalke 04:

Forrás: RB Leipzig Twitter

Bár a játék képe kiegyenlített volt, a Schalke szerezte a gólokat. A 15. percben a lipcseiek középpályása, Marcel Sabitzer találta el a felsőlécet, és ezután hiába próbálkozott Emil Forsberg és Nordi Mukiele is lövéssel, a kapus mindent bravúrral védett. Aztán a 29. percben a Schalke szerezte meg a vezetést, amikor a szögletből Omar Mascarell fejelte a labdát az ötösre, amit végül  Salif Sane fejelt a hálóba. Nem volt szerencséje a Lipcsének, hiszen a 40. percben büntetőt kaptak a vendégek,  a lehetőséget pedig Amine Harit értékesítette, ezzel zárva a félidőt.

A második játékrészben sem javult fel a Leipzig, és az 58. percben a Schalke a harmadik gólját is megszerezte, miután Rabbi Matondo egy szólót követően Gulácsi Péter mellett lőtt a jobb alsó sarokba. A vendégek kicsit visszavettek az iramból, és már-már úgy tűnt, ez marad a végeredmény is, amikor a 83. percben szépített a Lipcse, Emil Forsberg szépségdíjas tekeréséből. A lefújásig azonban már nem változott az eredmény, így a Leipzig kikapott, és lecsúszott a második helyre.

RB Leipzig-Schalke 04: 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Forsberg (83.) ill. Sane (29.), Harit (43. – büntetőből)  , Matondo (58.)
Sárga lap: Halstenbeg (45+5.) ill. Caligiuri (85.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló további mérkőzései és eredményei:

Péntek:

Union Berlin 1-2 Eintracht Frankfurt

Szombat:

Augsburg 0-3 Leverkusen
Hoffenheim 0-3 Mönchengladbach
Mainz 0-1 Wolfsburg
Paderborn 2-3 Bayern München
RB Leipzig 1-3 Schalke 04
18:30 Borussia Dortmund – Werder Bremen (Tv: Sport 2)

Vasárnap:

15:30 Düsseldorf – Freiburg  (Tv: Sport 2)
18:00 Köln – Hertha

A bajnokság jelenlegi állása: