Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Elképesztő mérkőzést játszott a Milan – videóval

A három bajnoki ponton kívül az edzők állásáért is küzdöttek a csapatok. A Genoa a kiesőzónából várta a mérkőzést, Andreazzoli ezért van veszélyben, míg az AC Milan vezetőedzője, Giampaolo alatt a rettenetes szezonkezedet miatt inog a kispad.

Nem kezdte jól a mérkőzést az AC Milan, az első félidőben kiegyenlített harc folyt a pályán. A Genoa kicsivel többet próbálkozott, többször találták el Reina kapuját. A 41. percben Lasse Schöne megpattanó szabadrúgása után Reina már nem tudott hárítani, így Genoa vezetéssel vonultak a szünetre a csapatok (1-0). Ám mielőtt ezt megtették volna, a hosszabbítás perceiben a játékvezető kiállította Saponara-t, aki a pályán sem volt. Minden bizonnyal túl hevesen reklamált, vagy pályára nem illő szavakkal illette a játékvezetőt. Mivel a kispadról állították ki, így 11 játékossal kezdhette meg a második félidőt is a Genoa.

A félidőben kettőt is cserélt Giampaolo. Lucas Paqueta és Rafael Leao álltak be Chalhanoglu és Piatek helyett. A cserék új színt hoztak a milánóiak játékába, kreatívan, támadó felfogásban kezdte a második játékrészt az AC Milan. Ennek köszönhetően Paqueta gyorsan elvégzett szabadrúgása után Theo Hernandez egyenlített szinte az alapvonalról (1-1). Nagyon gyorsan változott meg a játék képe, egy perccel később Leao emelte saját és az első félidőben kényszerből Criscito helyére beálló Biraschi kezére a labdát a tizenhatoson belül. Hosszas videózás után a játékvezető, úgy látta, hogy a genovai védő kezét érte először a játékszer, és kiállította a hátvédet. A véleményes büntetőt Kessie értékesítette (1-2). A Genoa próbálkozott becsülettel, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. A 79. percben Calabria is a kiállítás sorsára jutott, miután megkapta második sárga lapját. Ezután a sok szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék, de a 90. percben büntetőhöz jutott a Genoa. Ez az ítélet is véleményes volt, de Scöne büntetőjét hárította Reina. A Genoa tizenegyeseit egyébként Criscito szokta elvégezni, így még inkább hiányzott a rutinos olasz. Reina pedig Donnarumma betegsége miatt kapott szerepet a Milan kapujában, és jóvá tette a hibáját, hiszen az első gólban alaposan benne volt. Ezután még Samu Castillejo-t is kiállították sportszerűtlen viselkedés miatt, de ő sem volt a pályán. A Milan meg tudta őrizni egygólos előnyét, és ki tudja, ezzel talán Giampaolo állását is megmentették. Legalábbis egyelőre, mert a játék ezúttal sem volt az igazi. Andreazzoli viszont aggódhat, hiszen a Genoa továbbra is a kiesőzónában van, hiába játszottak jól az első félidőben, és hiába egyenlíthettek volna a találkozó legvégén.

Genoa – AC Milan 1-2 (1-0)
Helyszín:
 Stadio Luigi Ferraris; Vezette: Mariani
Gólszerzők: Schöne (41.), ill. Theo Hernandez (52.), Kessie (57. – büntetőből)
Sárga: Zapata (23.), Lerager (65.), Schöne (67.), ill. Calabria (43.), Biglia (62.), Paqueta (84.)
Kiállítás: Saponara (45.), Biraschi (56.), ill. Calabria (79.), Castillejo (90.)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: