Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: gála és dupla piros a Barcelonánál a Sevilla ellen – videóval

Bár nem kezdte rosszul a Sevilla a Barcelona elleni bajnoki mérkőzést, a katalánok egy ollózós gól után legálázták az ellenfelüket, igaz, a végén egyszerre két játékosukat is kiállították. A Barca ezzel felugrott a második helyre a tabellán szorosan a Real Madrid mögé, a Sevilla viszont egyre jobban csúszik lefelé.

Forrás: laliga.es

Nem kezdett rosszul a Sevilla, és a 12. percben Luuk de Jong lövését kellett bravúrral védenie Ter Stegennek, egy perccel később pedig Fernando fejese szállt el centikkel a kapu felett. A 18. percben ismét De Jong próbálkozhatott a vendég csapatból, de az elé pattanó labdát csak a kapu mellé tudta lőni. Mindezek után, a 27. percben azonban mégis a Barcelona szerezte meg a vezetést, miután Luis Suarez ollózó mozdulatból lőtt a hálóba. Ezután valami elszakadt a Sevillánál, és teljesen szétestek. A 32. percben már a másodikat lőtte a katalán csapat, miután Arthur lőtte be a labdát a kapu elé, ahol Arturo Vidal érkezett, a chilei pedig belőtte a játékszert a hálóba. A 35. percben Lionel Messi egy szabadrúgásból veszélyeztetett, a lövés remek volt, de pár centivel a kapu fölé szállt. A 35. percben viszont mégis érkezett a harmadik hazai gól, miután Ousmane Dembele a szólója végén elfektette Diego Carlost, majd a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidőt is jól kezdte a Sevilla, és többet támadtak a hazaiaknál, akik nem játszottak élesen az elején. A 49. percben Luuk De Jong már a bal kapufát is eltalálta, de a gól továbbra sem jött össze nekik. A Barca lassacskán ismét összeszedte magát, és a 60. percben Messi gyönyörű szólója után Vacliknak kellett hatalmasat védenie. Sokáig nem sok esemény történt a pályán, aztán a 78. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással Messi, amit most be is lőtt Vaclik mellett a kapuba, ezzel megszerezve a negyedik gólját is a Barcának. A 84. percben Ivan Rakitic gyönyörű sarokpassza után teremtett magának helyzetet, de a lövése csak a kapu felett szállt el. A 87. percben azonban Araujo utolsó emberként rántotta le Chicharitót, amiért kiállította a játékvezető, majd egy perccel később Dembele is azonnali piros kapott reklamálásért, így szinte biztos, hogy nem lesz ott az El Clasicón. A dupla kiállítás természetesen már semmit nem változtatott az eredményen, és a Barca gálázva győzte le a Sevillát.

Barcelona – Sevilla: 4-0 (3-0)
Helyszín:
 Camp Nou (Barcelona) Vezette: Mateu Lahoz
Gólszerzők: Suarez (27.), Vidal (32.), Dembele (35.), Messi (78.) ill. –
Sárga: Semedo (39.), Dembele (53.), Suarez (64.), Pique (85.), Busquets (88.) ill. Reguilon (22.), Carrico (34.), Banega (90+1.)
Kiállítás: Araujo (87.), Dembele (88.) ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Pique, Todibo (Araujo, 73.), Roberto, Vidal (Rakitic, 70.), de Jong, Arthur (Busquets, 65.), Dembele, Messi, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Sevilla: Vaclik, Jesus Navas, Diego Carlos, Carrico, Reguilon, Banega, Fernando, Torres (Jordan, 46.), Ocampos, Nolito (Munir, 46.), De Jong (Chicharito, 65.). Vezetőedző: Julen Lopetegui

A forduló eredményei:

Real Betis 1–1 Eibar
Leganés 1–2 Levante 
Real Madrid 4–2 Granada
Valencia 2–1 Deportivo Alavés
 Osasuna 2–1 Villarreal
RCD Mallorca 2–0 Espanyol
Celta Vigo 1–0 Athletic Bilbao
Real Valladolid 0–0 Atlético Madrid
Real Sociedad 1–2 Getafe
Barcelona 4–0 Sevilla

A bajnokság állása a forduló után: 

A góllövőlista állása a forduló után: