Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Newcastle legyőzte a Manchester Unitedet – videóval!

A Premier League 8. fordulójában fontos mérkőzés várt a Newcastle-re és a Manchester Unitedre is. Előbbi a kiesés elől menekül, utóbbi pedig zárkózna az élmezőnyre – ilyen teljesítménnyel viszont egyik oldalon sem lehetnek bizakodóak.

Kép: Daily Mail

Vasárnap este, a forduló zárásaként rendezték meg a Newcastle-Man. Utd. meccset, ami első hallásra talán nem is tűnt olyan rossz párosításnak. Igaz ez még úgy is, hogy mind a két klub élt már meg szebb napokat is az elért eredményeket nézve. Ráadásul a két csapat edzői egyaránt az állásukért harcolnak most: a fogadóirodáknál nagy a verseny abban, hogy vajon Steve Bruce-nak, vagy Ole Gunnar Solskjaernak köszönik-e meg hamarabb a munkát. Nem túl jó előjelek, ettől viszont lehetett volna ebből egy jó meccs.

De nem igazán lett. A gólok hiány még csak-csak elviselhető lett volna, de a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Az első játékrészben például Matthew Lonstaff kapufáján kívül nem nagyon jegyezhettünk fel bármit is. A játéknak megvolt a maga ritmusa, de a kreativitás hiánycikk volt a csapatoknál. A Manchester United csak járatta a labdát, de nem tudták feltörni a hazai védekezést (a közelében sem voltak), a Szarkák viszont valamivel élénkebbek voltak a megszerzett labdáikkal, de ők sem hozták ki a maximumot a lehetőségeikből. A meccs első fele tehát eléggé csalódás volt és a folytatás sem tűnt sokkal jobbnak. A Vörösök szép lassan, fokozatosan kezdték el növelni a fordulatszámot és úgy 20 perccel a vége előtt lehetett azt érezni, hogy benne van a gól a játékukban. Tehát közel 70 perc kellett ahhoz, hogy kezdjen beindulni a támadójáték – a koncentráció hiánya azonban beleszólt a terveikbe.

A Newcastle Saint-Maximin révén elszaladt egy kontrával, majd Willems passza után a már említett 19 éves Matthew Longstaff szerzett szép gólt, amivel teljesen szétverték a vendégek győzelmi esélyeit. Onnantól már a döntetlenért ment a harc, de a csíkos mezesek hősiesen küzdöttek és nem hagyták, hogy ellenfelük a kapu közelébe férkőzzön. A United beívelésekkel próbált meg túljárni a hazai védelem eszén, de nem jártak sikerrel – végül kikaptak kiesőjelölt ellenfelüktől. A Newcastle-nek ez volt az idei második győzelme és az 5. lőtt gólja – nem túl hízelgő mindez Solskjaer csapatára nézve.

Newcastle – Manchester United 1-0
G.: M.Longstaff (72.)

A Premier League állása 8 forduló után:

Köszönet a táblázatért az Eredmenyek.com-nak!