Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: három argentin gól, a Juventus nyerte a hétvége derbijét – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 7. fordulójának vasárnap esti összecsapásán a címvédő Juventus 2–1-es győzelmet aratott a listavezető Inter otthonában. 

A Derby d’Italiát több szempontból is érdekes előzmények jellemezték, elég csak arra gondolni, hogy a Juventus korábbi sikeredzője, Antonio Conte most az ellenfél csapatát készítette fel. A találkozó első gólja gyorsan megszületett, méghozzá a vendégek támadója, Paulo Dybala révén, aki a hosszú sarkot célozta meg. Nem sokkal később Cristiano Ronaldo telibe trafálta a keresztlécet, betalálni azonban az Inter tudott: Lautaro Martínez értékesített tizenegyest a 18. percben, Matthijs De Ligt kezezése után. Az első játékrészben Ronaldo lesgólján kívül nem esett több találat, ahogyan jó ideig a fordulást követően sem. A hajrában Maurizio Sarri cseréje győztes váltásnak bizonyult, ugyanis tíz perccel a lefújást megelőzően Gonzalo Higuaín eldöntötte a három pont sorsát.

Vereségével az Inter visszacsúszott a második helyre, míg a torinóiak átvették a vezetést a Serie A tabelláján. Az előttünk álló héten a nemzeti csapatoké lesz a főszerep, azt követően viszont a zebrák a Sassuolo, míg a fekete-kékek a Bologna gárdájával csapnak össze.

Inter – Juventus 1–2 (1-1).
Gólszerzők: Lautaro (18. – büntető), ill. Dybala (4.), Higuaín (80.).

A mérkőzés videós összefoglalója:

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: