Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Így állna fel az elmúlt 10 év legjobb kezdőcsapata! – Kép

A népszerű futballspecifikus portál, a goal.com szubjektív összeállítást készített a Premier League elmúlt 10 évének általuk vélt ‘Álomcsapatáról’.

(Kép: goal.com)

Olyan, a szigetországban jól csengő futballszakírók, mint a goal.com felelős szerkesztője, Chris Staunton, a Liverpool-felelős Neil Jones, vagy a Man. City-felelős Jonathan Smith egyaránt részt vettek a kezdőcsapat kijelölésében.

A kapuban az elmúlt időszakban az ‘állandóságot’ képviselő David de Gea került Petr Cech-et megelőzve.

A védelem közepén Vicente Kompany és Virgil van Dijk játszana, jobbjukon Pablo Zabaletával, baljukon César Azpilucuetával – Lehet vitatni a hátsó négyes összetételét, de egy biztos, csapataik korszakos alakjairól beszélünk.

A középpálya közepén a nagyszerű Yaya Touré párja a fáradhatatlan N’Golo Kanté lett, akik megkapták maguk elé/mellé David Silvát.

Talán a támadósorban lett volna a legtöbb opciós lehetőség (Robin van Persie, Wayne Rooney, Mo Salah, Luis Suárez, vagy éppen Jamie Vardy), de kétségkívül egy Eden Hazard, Sergio Agüero, Raheem Sterling hármas igencsak bivalyerősnek mondható, és az elmúlt idények meghatározó alakjai.