Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ramos az Eb mellett az olimpián is ott akar lenni a nyáron

Sergio Ramos szinte biztosan ott lesz a nyári Európa-bajnokságon, de most már meg akarja nyerni az olimpiát is.

Forrás: AS

Sergio Ramos új célt tűzött ki maga elé. Azok után, hogy megnyerte már kétszer az Európa-bajnokságot és egyszer a világbajnokságot a spanyol válogatottal, és klub szinten is mindent elért, amit lehetett, egy trófea még hiányzik a vitrinjéből. 2020 nyarán az Eb mellett Japánban olimpiát is rendeznek, Ramos pedig részt akar rajta venni a nemzeti csapattal, tudta meg a spanyol El Mundo.

Ramosnak azonban nem sok esélye van bekerülni az olimpiai csapatba, hiszen oda általában maximum az U23-as válogatott játékosai kerülnek be, és mindössze három 23 éven felüli labdarúgó szerepelhet a tornán.

Neymar vett már részt olimpián, és el is hozta Brazíliával az aranyérmet, és ugyanezt a célja Ramosnak is Tokióban.

Ha összejön neki a kerettagság, akkor kérelmeznie kell a Real Madridnál, hogy kicsit később kezdje meg a felkészülési szezont, hiszen ha két tornán is részt fog venni, sokkal több pihenésre lesz szüksége. Az olimpia mindössze tíz nappal az Eb-döntő után kezdődik, a fináléját pedig augusztus 8-án játsszák, ami mindössze két héttel a spanyol bajnoki nyitány előtt van.

Ramos nem az egyetlen híres focista, aki részt akar venni az olimpián, hiszen Kylian Mbappe is versenybe akar szállni Tokióban az aranyéremért.