Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “Egy valaki értette meg igazán a ‘Galaktikusokat’!

A korábbi világklasszis balhátvéd a portugál Canal 11-nek adott interjújában érdekesebbnél érdekesebb történeteket mesélt a Real Madridnál eltöltött időszakáról, különösen a ‘Galaktikus’ korszakról.

(Kép: marca.com)

Roberto Carlos azzal kezdte, hogy a ‘Galaktikusoknak’ nevezett csapat játékosai egy valakit kedveltek igazán az edzők közül. A brazil Vicente Del Bosque szerepéről ódákat zengett:

“Több volt ő annál, mint egy barát. Nem hozott szabályokat, hiszen mindenki pontosan tudta a dolgát. Tökéletesen megértett bennünket. Emlékszem, nem egyszer volt, hogy a hétfői, de még a keddi edzés is 17:00-kor kezdődött a reggeli időpontok helyett. Hogy miért? Del Bosque akarta így, nem is kérdezett meg bennünket. Azt viszont pontosan tudta, ha 11:00-kor kezdenénk, lett bőven problémája az edzéslátogatottsággal.” – Így Robbie Carlos.

Voltak viszont olyan edzők, mint Vanderlei Luxemburgo, vagy Antonio Camacho, akik bukásra voltak ítélve megérkezésük első pillanatától fogva. Hogy miért? Egyszerűen nem találták a közös hangot ki a sztárokkal:

“Egy baj volt velük: meg akarták változtatni az itteni szokásokat. Antonio Camacho pontosan elkövette ezt a hibát. Üdvözölt mindenkit, annyira komolyan vette a munkáját, hogy, például 7:30-kor akarta kezdeni az edzéseket. 10 napot töltött a klubnál (…) Luxemburgo? Őt kedveltük, de olyan dolgokba is bele szólt, mint például a közös ebéd előtt a játékosok sem bort, sem pedig sört nem ihatnak. Ronaldoval szóltunk neki, hogy ne akarja megváltoztatni a szokásokat, erre ő mit csinált? Saját maga tüntette el az italokat (…) Három hónapig maradt! A futball világa nagyon kicsi, hamar az igazgatóság fülébe jutnak az öltözői elégedetlenségről szóló hangok, aztán ‘CIAO’.”