Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19: második meccsét is elvesztette a magyar válogatott

Bene Ferenc korosztályos válogatottja a második mérkőzését is elvesztette a Győrben zajló U19-es Európa-bajnoki selejtezőtornán, így gyakorlatilag búcsút inthet az Eb-álmoknak…

A Grúzia elleni vereséget követően a második mérkőzésén Horvátország válogatottját látta vendégül a győri ETO Parkban a magyar U19-es válogatott. Sajnos, képtelen volt javítani a nyitányon elszenvedett fiaskót a magyar csapat, ugyanis a második félidő elején az egyébként is aktívabban játszó horvátok egy védhetetlen fejes jóvoltából megszerezték a három pontot érő találatot, a végeredményt pedig a hajrában büntetőből állították be.

Az újabb vereségével Bene Ferenc csapata gyakorlatilag lemaradt a kontinensviadalról, ugyan a két legjobb harmadik még továbbjuthat a következő selejtezőkörbe, ehhez azonban az utolsó mérkőzésen fölényes győzelemre és több másik meccs szerencsés végkimenetelére lenne szükség. A harmadik meccsen a kazahok ellen léphetünk pályára jövő kedden.

A felnőttek és az U21-es válogatott után tehát néhány napon belül immár a harmadik korosztályos nemzeti csapatunk is kikapott Horvátországtól.

U19-es Eb-selejtező, 1. kör, 2. forduló
Magyarország – Horvátország 0-2 (0-0)
Gólszerző:ill. Saric (53.), Vuskovic (89. – tizenegyesből)

Magyarország: Ásványi – Huszti A., Szűcs K., Varju, Körmendi – Hidi S., Kocsis (Nyári, 55.) – Bukta, Szabó B. (Cipf, 55.), Skribek (Kalafat, 75.) – Beke P (Tóth-Gábor, a szünetben). Szövetségi edző: Bene Ferenc

A csoport másik mai mérkőzésén a mieinket felülmúló Grúzia 3-1-re legyőzte Kazahsztán nemzeti együttesét.

A csoport aktuális állása