Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: biztosították helyüket a lengyelek, nyertek a németek is – eredmények

A kora esti selejtezőprogram után a vasárnap esti órákban további négy mérkőzést rendeztek a jövőévi Európa-bajnokságra való kvalifikációs sorozatban…

C-csoport

Észtország – Németország 0-3 (0-0)
Gólszerzők:ill. Gündogan (52., 58.), Werner (71.)
Kiállítva:ill. Emre Can (14.)

Annak ellenére, hogy Emre Can kiállítása jóvoltából a német válogatott ideje korán emberhátrányba került, a második félidőben a duplázó Ilkay Gündogan vezérletével a 2014-es világbajnok magabiztos győzelmet aratott Észtországban. Joachim Löw legénysége ezzel pontszámban utolérte a csoportot vezető holland válogatottat.

A csoport aktuális állása

E-csoport

Wales – Horvátország 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Bale (45+3.) ill. Vlasic (9.)

A csoportunk másik mérkőzésén a győzedelmeskedő magyar válogatott számára talán a lehető legjobb eredmény született, hiszen Wales és Horvátország egymás elleni találkozásán nem hirdettek győztest. A horvátok korai vezető gólja után a szünet előtti ráadás során Gareth Bale jóvoltából egyenlítettek a házigazdák, akik így egyel kevesebb játszott mérkőzéssel is négy ponttal maradtak a mieink mögött.

A csoport aktuális állása

G-csoport

Lengyelország – Észak-Macedónia 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Frankowski (74.), Milik (80.) ill.

Szlovénia – Ausztria 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Posch (21.)
Kiállítva: Popovic (89.) ill.

A hajrájában szerzett két góljával kiharcolt sikerével Lengyelország negyedikként jutott ki a 2020-as Eb-re Belgium, Olaszország és Oroszország után, miután Frankowski és Milik találataival múlta felül Észak-Macedóniát. A csoport másik esti összecsapásán Ausztria az idegenbeli győzelmével ugyancsak óriási lépést tett a kvalifikáció felé, hiszen két fordulóval a sorozat vége előtt öt pontra növelte előnyét Szlovéniával szemben.

A csoport aktuális állása