Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: Belgium és Hollandia is hozta a kötelezőt – összefoglaló

Folytatódott az Európa-bajnokság selejtezője. A vasárnapi játéknap kora esti mérkőzésein pályára léptek a hollandok és a belgák is, és mindketten hozták a kötelezőt. A magyarok 1-0-ra verték Azerbajdzsánt, amivel, ha ideiglenesen is, de a második helyre ugrottak a csoportban. Emellett az oroszok és a skótok is gáláztak. 

Forrás: uefa.com

C-csoport:

Fehéroroszország – Hollandia: 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Dragun (54.) ill. Wijnaldum (32. 41.)

Egyértelműen a hollandok játszottak fölényben a mérkőzésen, és már sokat támadtak, a vezető gólt csak a 32. percben szerezték meg, miután Quincy Promes beadása után Wijnaldum  fejelt a bal felső sarokba. A Liverpool támadója a 41. percben duplázni tudott, így csapata kétgólos előnnyel mehetett a szünetre. A fehéroroszoknak nem sok lehetősége volt a mérkőzésen, de az 54. percben mégis szépíteni tudtak, miután Dragun megverte Van Dijkot fejpárbajban. A mérkőzés második felére már kevesebbet támadtak a hollandok, de mivel a hazaiak sem voltak túl veszélyesek, így meg tudták tartani az eredményt a lefújásig is.

A C-csoport jelenlegi állása:

E-csoport:

Magyarország – Azerbajdzsán: 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Korhut (10.) ill. –

Jól játszott a magyar csapat az első félidőben, meg volt az összhang is a játékosok között, és a 10. percben egy szöglet után, Korhut Mihály úgy 25 méterről lőtte a hálóba az elé pattanó labdát. A második játékrészre azonban leeresztettek a magyarok, és egyre veszélyesebbek voltak az azeriek. Már majdnem kihúzták a végéig, amikor a 93. percben egy szabadrúgás után betaláltak a hazaiak, de a játékvezető kezezés miatt nem adta meg a találatot, bár az ismétlésekből inkább az látszott, hogy a felsőtestével lőtt a hálóba Sheydaev. A magyar válogatottnak így végül sikerült megszereznie a három pontot.

A E-csoport jelenlegi állása:

I-csoport:

Kazahsztán – Belgium: 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Batshuayi (21.), Meunier (53.)

Kevés helyzet esett a mérkőzés első félidejében, de a belgák így is képesek voltak megszerezni a vezetést a 21. percben Batshuayi találatával. A második játékrészt is jól kezdték a vendégek, hiszen az 53. percben Meunier lőtt pontosan a kapu bal alsó sarkába. Ezután nagyon belelendült Belgium, folyamatosan rohamozták a kazahok kapuját, de a befejezéseik pontatlanok voltak, így a 0-2 maradt a végeredmény is.

Ciprus – Oroszország: 0-5 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Cserisev (9. 90+2.), Ozdoev (23.), Dzjuba (79.), Golovin (89.)
Kiállítás: Laifis (28.) ill. –

Hatalmas fölényben játszott az orosz csapat, és már a 9. percben megszerezték a vezetést Cserisev révén. A Valencia játékosa a 23. percben gólpasszt osztott ki Ozdoevnek, amivel már kétgólos előnyt szereztek. Nem sok esélye volt Ciprusnak, és a 28. percben emberhátrányba is kerültek Laifis azonnali piros lapja után. Oroszország azonban sokáig tudta kihasználni ezt az előnyt, és bár rengeteget támadtak, csak egy kapufáig jutottak el az 52. percben. Aztán a 79. percben Cserisev ismét gólpasszt osztott ki, most épp Dzjubának, aki fejjel szerezte az oroszok harmadik gólját. A góllövés azonban itt nem állt le, hiszen a 89. percben Golovin lőtte meg csapata negyedik gólját, bár előtte Cserisev is betalált, de ezt a játékvezető nem adta meg les miatt. A Valenciai támadója viszont a 92. percben ismét betalált, most már érvényesen, lezárva ezzel a mérkőzést.

Skócia – San Marino: 6-0 (3-0)
Gólszerzők: McGinn (12. 27. 45+1.) Shankland (65.), Findlay (67.), Armstrong (87.) ill. –

Papírforma érvényesült a Skócia-San Marino találkozón. A hazaiak hatalmas fölényben játszottak, és már az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert McGinn mesterhármasával. A második játékrészben sem álltak le a góllövéssel, hiszen a 65. percben Shankland talált be, két perccel később pedig Findlay lőtt a hálóba. Az mérkőzést Armstrong zárta a 87. percben, a skótok hatodik találatával, akik hosszas vereségsorozatuk után végre nyerni tudtak.

Az I-csoport jelenlegi állása: