Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra sem számít Deschamps Benzemára a francia válogatottban

Hiába nyújt jó teljesítményt Karim Benzema a Real Madridban, Didier Deschamps francia szövetségi kapitány továbbra sem számol vele a válogatottban.

Forrás: AS

Karim Benzema már biztosan nem lesz francia válogatott, amíg Didier Deschamps irányítja a nemzeti csapatot. A szövetségi kapitányt egy legutóbbi interjújában kérdezték meg a Real Madrid csatáráról, és elmondása szerint nem személyes okok állnak a mellőzése mellett.

“Ez egy sportszakmai döntés, mert egyszerűen azt gondolom, hogy a behívása nem tenne jót a nemzeti csapatnak. Arra kell gondolnom, hogy mi a jó a válogatottnak és mi az, amit a nemzeti mez képvisel. Nem azt mondom, hogy rossz lenne a csapatnak, ha Benzema is a része lenne, de ez is egy lehetőség.”

Deschamps persze nem csak sportszakmai okok miatt nem hívja be Benzemát a válogatottba, hanem mert nem tetszik neki a játékos pályán kívüli élete, hiszen a francia csatár többször került már összetűzésbe a rendőrséggel. Legutóbb, 2015-ben egy zsarolási ügy miatt, ahol intim felvételek nyilvánosságra hozásával fenyegette akkori válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuénát, amennyiben nem fizetnek neki 150 ezer eurót.