Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Íme a Premier League csapatonkénti fizetési listája!

Az angol sajtóban a minap megjelent az angol bajnokság (Premier League) 2019-2020-as szezonjára vonatkozó csapatonkénti fizetési lista…

Ebből pedig kiderült, hogy a mostani Manchester United a bajnokság történetének valaha volt legjobban kereső csapata, közel 100 millió fonttal költenek többet idén a fizetésekre, mint az aktuális listavezető Liverpool vezetősége.

Ennek ellenére a “Vörös Ördögök” 30 éve nem rajtoltak ilyen gyengén, s noha még csak nyolc forduló ment le az idei kiírásból, máris 15 pont hátrányt szedtek össze a hibátlan éllovas Pool mögött. A városi rivális Manchester City a harmadik a listán nem sokkal a BL-címvédő mögött, őket pedig ugyancsak kis különbséggel követi a két londoni gigász, a Chelsea és az Arsenal együttese.

A MU játékosai évente 332 millió fontot, vagyis heti bontásban 6.5 millió fontot emelnek ki a kasszából, annak ellenére, hogy a 20 csapatos bajnokságban pillanatnyilag csak a 12. helyen szerénykednek két győzelem, három döntetlen és három vereség jóvoltából.

A Premier League fizetési listája

  1. Manchester United 332 millió font
  2. Liverpool 264 millió font
  3. Manchester City 260 millió font
  4. Chelsea 244 millió font
  5. Arsenal 223 millió font
  6. Tottenham 148 millió font