Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Botrány a törökök ünneplése körül!

Az elmúlt napokban rendezett mindkét Európa-bajnoki selejtezőjén bemutatta a sokakat megbotránkoztató gólörömét a török válogatott, amellyel a nemzetközi szövetségnél is kihúzták a gyufát…

Az albánok elleni mérkőzés után a hétfő esti, franciák elleni mérkőzésen is a tisztelgetéses gólörömöt mutatta be a török válogatott tagjainak jelentős része, annak ellenére, hogy az UEFA már korábban figyelmeztette őket ennek elhanyagolására.

A török játékosok ezzel a mozdulattal a Szíria elleni harcokban szolgáló honfitársaikat támogatják, az UEFA jól ismert, szigorú protokollja szerint pedig mindennemű politikai állásfoglalás tiltott a stadionokban. A törökök viszont, úgy tűnik, nem ijedtek meg az UEFA lépésétől, és újra alkalmazták a tiltott gólörömöt.

„Az, hogy a játékosok szalutálnak, nem azt jelenti, hogy egyetértenek a katonai hadműveletekkel, sokkal inkább azt, hogy a török katonák mögött állnak, tisztelik őket kötelességeik teljesítéséért és bíznak a biztonságos hazatérésükben. E mögött a gesztus mögött semmilyen rosszindulatú szándékot nem kell felfedezni” – jelentette ki Senol Günes, a törökök szövetségi kapitánya a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A törökök jelenleg a világbajnok Franciaországgal holtversenyben, 19-19 ponttal vezetik a H jelű Eb-selejtezőcsoportot.