Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: C. Ronaldo a leégés ellenére is elégedett

Ugyan még mindig csak első vereségét szenvedte el a 2020-as Európa-bajnokság selejtezői során a portugál válogatott, a címvédő együttes máris lecsúszott arról, hogy csoportelsőként harcolja ki a részvétel lehetőségét.

Ahogy arról beszámoltunk, a legendás Andrij Sevcsenko vezette ukrán válogatott meggyőző játékkal verte meg hazai pályán a 2016-ban Eb-t nyerő portugálokat. A sikernek köszönhetően Ukrajna behozhatatlan előnyre tett szert a „B” csoport élén, míg a portugálok még birkózhatnak a szerbekkel, a hátralévő két fordulóban.

Ronaldoék teljes mezőnyfölényben játszottak a házigazda ukránok ellen, ám ez kevésnek bizonyult. A felnőtt profi pályafutása 700. gólját tegnap este büntetőből szerző ötszörös aranylabdás a vereség dacára is lelkesen nyilatkozott:

„Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek, annak ellenére, hogy most keserű a szánk íze. Ez a vereség egy jel volt arra, hogy miként készüljünk fel a lehetőségekre. A csapat jól játszott, megérdemeltük volna a győzelmet.”

– összegzett a Juventus sztárja, a lefújást követően.