Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19: fölényes győzelmet aratott, de kiesett a magyar válogatott

Bene Ferenc korosztályos válogatottja a harmadik mérkőzését megnyerte a Győrben zajló U19-es Európa-bajnoki selejtezőtornán, azonban így is búcsúzni kényszerül csapatunk.


A Grúzok és horvátok ellen elszenvedett vereség után a sokkal gyengébben kvalifikált kazah válogatottat simán verte korosztályos csapatunk. A kiesés viszont már borítékolható volt, semmilyen esélyünk nem volt már a kijutásra, csoportunk harmadik helyén végeztünk.

A vezetést Nyári Patrik révén szereztük meg, aki egy büntetőt értékesített a 20. percben. Negyed órával később Cipf Dominik is betalál, aki egy remek felívelést tudott a kapuba csúsztatni a rosszul kijövő Baishylykov kapus felett. A félidő vége előtt Nyári meglövi második találat is, egy átlövése kötött ki a jobb felsőben. A második játékrész 7. minutumában jött a negyedik gól, ami egy Kalmár megindulást követően született, a balhátvéd Tóth-Gábor Kristófot vette észre, a támadó pedig higgadtan fejezte be az akciót. Nyári után Cipf is duplázni tud, a Budapest Honvéd játékos egy egyéni akció végén értékesíti higgadtan ziccerét, amellyel kialakította az 5-0-ás végeredményt.

U19-es Eb-selejtező, 1. kör, 3. forduló
Kazahsztán – Magyarország 0-5 (0-3)
Gólszerzők: Nyári P. (20′ 44′), Cipf D. (34′ 81′), Tóth-Gábor K. (52′) ill. –

A csoport végeredménye