Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Nem várt problémával szembesülhet a klub!

Igazán kellemetlen helyzetbe kerülhet az FC Barcelona labdarúgócsapata a hétvégi, soron következő Eibar elleni idegenbeli bajnokira készülve. 

(Kép: as.com)

A Katalóniában zajló tüntetéssorozat következtében (A bíróság elítélte a katalán függetlenség kivívására buzdító politikusokat, kiváltva ezzel a nép haragját – a szerk.) Barcelona térsége is megbénult, még az El Prat repülőtéren is számos járatot törölni kellett.

Amennyiben nem normalizálódik a helyzet, a Barcának könnyen lehet, hogy át kell terveznie az utazását, amely a csapat komfortzónájára igencsak hatással lehet az eibari túra előtt.

Alapvetően ugyanis Messiék repülővel utaznának Bilbaoba, majd onnan egy rövid, 40 kilométeres buszozással érkeznének a meccs helyszínére. Amennyiben ez nem kivitelezhető (ráadásul még a barcelonai vasútállomások forgalma is megbénult – a szerk.), a klub a buszos utazást helyezheti előtérbe.

Csakhogy busszal 589 kilométer, és egy legalább 6 órás út várna a csapata! Ami amúgy sem egy biztató előjel (…)

(…) Hiszen legutóbb, amikor buszozni kényszerült a katalán sztárcsapat (2010-ben az Inter elleni milánói BL-meccsre, egy izlandi vulkánkitörés miatt – a szerk.), akkor az az út alaposan meg is viselte a csapatot, hiszen az Inter otthonában nagyon simán, 3:1-re kikapott a Barca.