Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Visszafogott Fradi-siker a derbin, de ez a szurkolókat nem feltétlenül vigasztalja

A magyar bajnokság 9. fordulójában találkozott a Ferencváros és az Újpest, a derbi pedig végül kiegyenlített játékot hozott.

Az Európa-ligában érdekelt Fradi még mindig nem hozta be elmaradását az NB I-ben, így egy meccsel még mindig kevesebbet játszottak, mint vetélytársaik. A pontok terén viszont nincs okuk panaszra, hiszen mindössze 5 pontot vesztettek eddig – épp annyit, mint az éllovas Videoton. Vagyis ha a Lilák ellen és a Debrecen elleni bepótolandó bajnokin is nyerni tudnak, akkor beérhetik fehérvári riválisukat (meg persze ott a jövő heti egymás elleni összecsapásuk is). De ehhez Vignjevic együttesének is volt néhány szava – igaz ők valamivel szerényebb eredménysorral indították a szezont. Az Újpest jelenleg a középmezőnyben harcol, de a sűrű mezőny miatt akár csak egy győzelem is sokat számíthat a pozíciók terén. Idegenben ráadásul még nagyobb skalp lett volna egy esetleges siker a Groupama Arénában.

A hazai csapat kezdett jobban: fél perc elteltével Isael próbálkozott, Banai pedig szépen védett. A jó kezdés után azonban lassulni kezdett a játék és a helyzetek is elmaradtak. A Ferencváros meglepően visszafogott volt, többnyire visszaálltak saját térfelükre és kivártak – a fehér mezes vendégek hozhatták a labdát. Mindezt a hazai drukkerek hangos füttyel jutalmazták. Az Újpest kezdeményezett, náluk volt többet a labda, de összességében nem sok mindent tudtak kezdeni vele. A lövőhelyzetek elmaradtak, viszont a Fradi kontrái sem működtek. Nagy volt tehát a “taktikai harc” és a “küzdőszellem került előtérbe” az első félidőben. Akadt viszont két fontos momentum is, ami mellett nem szabad szó nélkül elmenni. Az első a 23. perc eseménye: Civic beadásába sem Heris, sem a többi vendég játékos nem tette bele a lábát, nem hatástalanították a bejátszást. Volt viszont egy ember, aki odafigyelt és ennek gól lett a jutalma. Az élete első derbijét játszó Boli ugyanis jött, látott és bevágta a labdát a kapuba, ezzel pedig meglett az első gól is. A válasz néhány perccel később érkezett a csapatkapitány Feczesin részéről: egy jó beadás után fejelhetett, ám a támadó csak a kapufát találta el, így az eredmény nem változott.

A második félidőben így már a Liláknak volt sürgősebb. Továbbra is nyomást kellett gyakorolniuk Rebrov együttesére és gólratörően kellett játszaniuk. Ez viszont nem feküdt nekik annyira. A Fradi nagyon gazdaságos játékot mutatott be: fegyelmezetten védekeztek, nem pazarolták az erejüket (elvégre csütörtökön El-meccs vár majd rájuk) és hagyták az Újpestet kockáztatni. Lehet, hogy ez nem volt látványos és a szurkolók is tüntettek a csapat visszafogott játékát látva, de az eredményjelzőre pillantva elégedett lehetett az ukrán mester. A hajrába érve persze nőtt valamelyest az intenzitás, elkezdett támadóbbá válni a vendég csapat, de az eredmény már nem változott. A Fradi nem hajtotta ki magát, de ez még így is épp elég volt ezúttal a győzelemhez. Ez egy ilyen sűrű őszi menetrend mellett az ő részükről érthető – az Újpest viszont támadójátékban nem tudott kellően nagy erőt (és pontosságot) felvonultatni.

Ferencváros – Újpest 1-0
G.: Boli (23.)

Ferencváros: Dibusz, Civic, Botka, Blazic, Lovrencsics – Kharatin, Sigér – Tocmac (Ignatenko), Isael (Skvarka), Zubkov – Boli (Signevich). Edző: Rebrov.

Újpest: Banai – Balázs, Ristevski, Heris, Pauljevic – Onovo, Sankovic (Szakály) – Nwobodo, Zsótér (Bjarnason), Simon (Koszta) – Feczesin. Edző: Vignjevic.