Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: nyert helyzetből esett ki a Red Bulls, Ibrahimovic helyett Dos Santos lett a Galaxy hőse – playoff körkép

Európia idő szerint hétfő reggelre virradóra kialakult az MLS 2019-es kiírásának legjobb nyolc csapata. A Philadelphia Union drámai mérkőzést fordított meg, a Los Angeles Galaxy pedig idegenben harcolta ki a továbbjutást. 

Elképesztő, és fordulatokban gazdag összecsapást láthatott a philadelphiai közönség, mely a mérkőzés elején csendben figyelte az eseményeket. Az esélytelenebb New York Red Bulls ugyanis gyorsan vezetést szerzett, előnyét pedig növelni is tudta. Kereken fél óra után érkezett a hazaiak szépítő találata, de a szünetben mégis kétgólos volt a vendég előny, hiszen az első félidő ráadásában is rezdült a háló. Mezőnyben sokkal többet birtokolta a labdát az Union, helyzetek tekintetében azonban kiegyenlített volt az első felvonás.

Nem úgy a második, ahol minden tekintetben alárendelt szerepet játszott a Red Bulls, ezt a 17:2-es lövési mutató, és a labdabirtoklás is hűen tükrözi. A nagy hazai nyomásnak meg is lett az eredménye, a fordulás után jött a szépítő gól, majd a hajrá előtt az egyenlítő találat is. A vendégek azonban kihúzták újabb kapott gól nélkül, így hosszabbításba fordult a párharc. Végül a csereember a korábban Frankfurtban is megforduló Marcos Fabian lett a hős, a Philadelphia pedig továbblépett egy őrült meccs után. A 31:12-es lövési mutató azért igen sokat mondó…

Philadelphia Union (3.) – New York Red Bulls (6.) 3:3 (1:3) – hosszabbítás után 4:3
Gólszerzők: Bedoya (30.), Elliott (52.), Picault (78.), Fabian (105.), ill. Sims (6.), Parker (24.), Barlow (45+4.)

Utolsóként a Los Angeles Galaxy jutott be a legjobb nyolc közé, és ezúttal nem Zlatan Ibrahimovic volt a hős. A két csapat kiegyenlített mérkőzést játszott, a gólcsap pedig csak a mérkőzés utolsó hajrájában nyílt meg. A Galaxy sikeréhez elegendő volt egy pár perces rövidzárlat, a vezető találat után Jonathan dos Santos zárta rövidre a továbbjutó kérdését egy gyönyörű találattal. A hazaiak szépítő gólja későn érezett, így a negyeddöntőben összejött a los angeles-i derbi.

Minnesota (4.) – Los Angeles Galaxy (5.) 1:2 (0:0)
Gólszerzők: Gregus (87.), ill. Lletget (71.), Jonathan dos Santos (75.)

A playoff kör további eredményeiről részletesen ITT 

MLS playoff – A negyeddöntők párosítása