Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hátrányból támadt fel a Bayern; Itt az első Spurs-siker! – VIDEÓ

Szorosnak látszott, aztán a Bajnokok Ligája történetének egyik legszégyenteljesebb produkcióját mutatta be két hete a Tottenham együttese a Bayern München ellenében. Ma a londoniak megkapták a lehetőséget a javításra, míg a bajorok egy görögországi győzelemmel nagyon közel kerülhettek volna a továbbjutáshoz.

Remek hangulatban, a görög drukkerek teljes odaadásával fogadta az Olympiakosz a német bajnokot. Niko Kovac szemmel láthatóan még mindig képtelen egy olyan magot összerakni, amellyel bátran kiállhat meccsről meccsre, bár kétségtelen, hogy a pireusziak ellen kötelező volt a győzelem.
Az első félidő döntetlennel végződött, lévén a hazaiak megszerezték a vezetést, ám Robert Lewandowski a 34. percben az idei 40. góljával egyenlített.
Sőt, a lengyel gólgép a 62. minutumban már a vezetést is megszerezte, karrierje 58. BL-találatával. Pedig a szünet után nagyon lelkes támadójátékot mutatott be az Olympiakosz.
A csereként beállt Tolisso alakította 1:3-ra az állást, ám a végeredményt, vagyis a 2:3-at az Olympiakosz brazil középpályása, Guilherme állította be.
Győzelmével a Bayern München magabiztosan vezeti a csoportot, egyetlen lépésre van már csak a tavaszi folytatástól.

Olympiakosz – Bayern München 2:3 (1:1)
G.: El Arabi (23.), ill. Lewandowski (34., 62.), Tolisso (75.)

Egy-egy döntetlen után ma este megszerezte első győzelmét a Tottenham a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A „Sarkantyúsok” egyébként is régen, még szeptember végén nyertek utoljára tétmeccset, így a Crvena elleni mai siker egy kis önbizalom növelésre is jó lehetett. Igaz, a szerb bajnokot aligha illik alábecsülni, de azért a belgrádiak távolról se mérhetőek bármely PL-ellenfélhez.
A három pont sorsa már az első félidőben eldőlt, ugyanis Harry Kane vezetőgólja után, a Spurs egyetlen Aranylabdára jelölt mezőnyjátékosa, Son duplázni tudott.
A pihenő után, a második félidőre ott folytatta a Spurs, ahol abbahagyta. Az ötgólos hazai siker egy időre talán még Mauricio Pochettino állását is megmentette a kispadon.

Tottenham Hotspur – Crvena zvezda 0:5 (3:0)
G.: Kane (9., 72.), Son (16., 44.), Lamela (57.) ill.

A „B” csoport állása: