Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kiütéssel nyert a címvédő, hárman is dupláztak a csoportban – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörében szerda este a harmadik fordulót bonyolították le az E-csoportban, melyben a címvédő Liverpool szerepel, és a Szoboszlai Dominik által fémjelzett Red Bull Salzburg is pályára lépett…

A címvédő Liverpool gyakorlatilag az első próbálkozásából megszerezte a vezetést a legutóbb a Napoli ellen pontot mentő Genk otthonában, miután Fabinho átadásából Alex Oxlade-Chamberlain egy némileg váratlan átlövéssel vette be az ellenfél kapuját már a második percben. Jürgen Klopp csapata magabiztosan uralta a mérkőzést, és a második etap elején Oxlade-Chamberlain újabb találatot szerzett, méghozzá szépségdíjas mozdulattal pörgette a hálóba Firmino bejátszását. Az utolsó negyedórán belüle Sadio Mané talált be, aki Szalah kiugratását követően volt eredményes a kapus felett a hálóba emelve. Kisvártatva Mohamed Szalah maga is eredményes tudott lenni egy szenzációs egyéni megmozdulást követően, miután egy csellel két ellenfeléről fordult le. Az utolsó szó mégis a hazaiaké volt, akik a finisben egy szép becsületgóllal iratkoztak fel.

Genk – Liverpool 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Odey (88.) ill. Oxlade-Chamberlain (2., 57.), Mané (77.), Szalah (87.)

 

Az esélyesebbnek tartott Napoli már az első negyedóra végén magához ragadta az előnyt, miután egy ritmusos ellentámadás végén Callejón fejjel tovább tett labdáját követően Dries Mertens közelről védhetetlen gólt vágott Sztankovicsnak. A Red Bull Salzburg nem játszott alárendelt szerepet, próbáltak bátran támadásokat vezetni, és végül nem sokkal a szünet előtt Hwang révén egy büntetőt harcoltak ki Malcuit lerántása nyomán, melyet a norvég gólfelelős, Erling Haaland értékesített is. A folytatásban a félidő derekánál érett góllá a nápolyiak fölénye, Malcuit bejátszását ismét Dries Mertens volt képes gólra váltani. Az ezúttal kispados Szoboszlai Dominik csapatának erre is volt még azonban válasza, s a 72. percben Junuzovic beadását Haaland fejelte kíméletlenül a hálóba. Egy perccel később a nápolyiak saját nevelésű klasszisa, a nem sokkal korábban beszálló Lorenzo Insigne talált be, Mertens a két gólja után gólpasszt jegyzett, amely végül fontos három pontot ért csapata számára.

Salzburg – Napoli 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Haaland (40., 72. – az elsőt büntetőből) ill. Mertens (17., 64.), Insigne (73.)

 

Az E-csoport aktuális állása

A folytatásban november 5-én, a negyedik fordulóban a mai résztvevők találkoznak egymással újra fordított pályaválasztás mellett.