Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: csak egy büntetővel nyert az MU; az AS Roma az utolsó pillanatban vesztett pontot

Az Európa-liga csoportkör következő fordulójának kora esti mérkőzésein pályára lépett az AS Roma és a Manchester United is. Az olaszok az utolsó pillanatig vezették a mérkőzést, de egy utolsó perces büntető miatt vesztettek pontokat. A Manchester United nem játszott jól a szerb Partizan ellen, de mégis sikerült begyűjteniük a három pontot. A Ferencváros csoportjában az Espanyol legyőzte a Ludogorecet, amivel a spanyolok az élre kerültek. 

Forrás: uefa.com

A-csoport:

Qarabag – APOEL: 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Quintana (13.), Ailton (59.) ill. Medvedev (29. – öngól), Hallenius (45+1.)

A vezetést a Qarabag szerezte meg a 13. percben Quintana révén, de a 29. percben egy szerencsétlen öngóllal kiegyenlített az APOEL. A hazai csapat ezt követően kissé összezavarodott, és az első játékrész hajrájában Hallenius góljával már a vezetést is megszerezték. A második félidőt már jól kezdték a hazaiak, és az 59. percben Ailton találatával kiegyenlítettek. A végére már nagy fölényben játszott az azeri csapat, több helyzetük is volt, de a győzelmet már nem tudták megszerezni.

Az A-csoport jelenlegi állása:

G-csoport:

FC Porto – Rangers: 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Diaz (36.) ill. Morelos (44.)

Kisebb fölényben játszott a Porto a Rangers ellen az első félidőben, a vezető találatuk viszont csak a 36. percben érkezett Luis Fernando Diaz révén, a 44. percben azonban egyenlítettek a skótok Morelos góljával. A második félidő kiegyenlítettebben zajlott, de végül egyik csapat sem tudott már betalálni, így maradt a döntetlen a végeredménynek is.

Young Boys – Feyenoord: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Assale (14. – büntetőből), Nsame (28 – büntetőből) ill. –

A Young Boys már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a Feyenoord ellen, ám mindkét találatuk büntetőből született, igaz az elsőt Assale, a másodikat Nsame értékesítette. A második játékrészben már feljavult a Feyenoord, és bár több nagy helyzetük is volt, a szépítés sem jött össze nekik, így vereséggel zárták a mérkőzést.

A G-csoport jelenlegi állása:

H-csoport:

Ludogorec – Espanyol: 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Campuzano (13.)
Kiállítás: – ill. Javi Lopez (88.)

Az Espanyol hamar megszerezte a vezetést a Ludogorec ellen, hiszen Campuzano a 13. percben betalált a bolgárok hálójába. A spanyolok valamennyivel jobban játszottak, de azért a Ludogorecnek is megvoltak a helyzetei. A második játékrész eseménytelenebbül telt, aztán a 88. percben Javi Lopez megkapta a második sárgáját is, így az utolsó perceket emberhátrányban kellett lejátszania az Espanyolnak, de ez már nem akadályozta meg őket abban, hogy begyűjtsék a három pontot.

CSZKA Moszkva – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Varga (86.)

Több helyzete volt a CSZKA Moszkvának, de Dibusz hatalmas védéseinek és a pontatlan befejezéseknek hála nem tudtak betalálni a Fradinak. A magyar csapat azonban a hajrában vezetést szerzett Varga Roland találatával, amivel sikerült elérniük az első győzelmüket az Európa-liga csoportkörében. A mérkőzésről bővebben IDE KATTINTVA lehet olvasni.

A H-csoport jelenlegi állása:

I-csoport:

Gent – Wolfsburg: 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Yaremchuk (41. 90+4.) ill. Weghorst (3.), Joao Victor (24.)

Nem volt sok helyzete a Wolfsburgnak a Gent ellen az első játékrészben, de abból a kevésből két gólt is lőttek. Az elsőt rögtön a 3. percben szerezte Weghorst, míg a második a 24. percben Joao Victor lőtte. A 41. percben azonban szépíteni tudott a Gent Yaremchuk távoli lövésből szerzett góljával.  A második játékrész már kiegyenlített volt, és mindkét csapatnak megvoltak a maga helyzetei. Az eredmény azonban úgy tűnt, hogy már nem fog változni, aztán a 94. percben Yaremchuk második találatával egyenlített a Gent.

St. Etienne – Olekszandrija: 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Gabriel (8.) ill. Gabriel (14.- öngól)

A St. Etienne szerezte meg a vezetést még az első félidő 8. percében Gabriel találatával, és a brazil védő a 14. percben ismét betalált, ám most a rossz kapuba. A franciák már jobban játszottak a második játékrészben, és nagyon sok helyzetet ki tudtak alakítani, ám ezekből nem sikerült eltalálniuk a kaput, így gólt sem tudtak már szerezni, és maradt a döntetlen a lefújáskor is.

A I-csoport jelenlegi állása:

J-csoport:

AS Roma – Mönchengladbach: 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Zaniolo (32.) ill. Srindl (90+5.)

Nem játszott jól a mérkőzés elején a Roma, de így is ők tudtak vezetést szerezni Zaniolo révén a 32. percben, igaz, a németek már a 9. percben egy szabadrúgás után a felsőlécet is eltalálták. A második játékrészre elkezdett fölényben játszani a Mönchengladbach, de a góltól azért messze álltak. Már úgy tűnt, hogy az olaszok megnyerik a mérkőzést, amikor a 95. percben Smalling kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, amiért a németek büntetőt kaptak. Stindl értékesítette is a lehetőséget, ezzel pontot szerezve csapatának az AS Roma ellen.

Basaksehir – Wolfsberger: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Kahveci (78.) ill. –

A törökök játszottak jobban az első játékrészben, de hiába támadtak többet, a befejezéseik pontatlanak voltak. A második félidőre feléledtek az osztrákok, de a fölényüket nem tudták kihasználni, sőt, a 78. percben a Basaksehir szerezte meg a vezetést Kahveci révén. A Wolfsberger már nem tudott válaszolni erre a gólra, és elvesztették a mérkőzést.

A J-csoport jelenlegi állása:

K-csoport:

Slovan Bratislava – Wolves: 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Sporar (11.) ill. Saiss (59.)
Kiállítás: – ill. Jota (87.)

Kiegyenlített volt az első félidő a Slovan és a Wolves között, ám a 11. percben mégis a szlovákok szerezték meg a vezetést Andraz Sporar találatával. Az angol csapat nem nagyon tudott ezzel mit kezdeni, és kevesebbet is próbálkoztak. A második játékrészt viszont nagyon jól kezdte a Wolves, hiszen Saiss találatával kiegyenlítettek. A 64. percben ráadásul egy büntetőt is kaptak az angolok, amit Jimenez értékesített is. A vezetés ellenére Jota egy perc alatt kiállíttatta magát két sárga lappal, így a Wolvesnak emberhátrányban kellett kibírnia a maradék perceket, ami végül sikerült is nekik.

Besiktas – Braga: 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Nayir (71) ill. Horta (38.)

Nem játszott nagyon rosszul a Besiktas, azonban a Braga élesebb volt az első félidőben. A törökök már az 5. percben kapufát lőttek, de a vezetést mégis a portugálok szerezték meg a 38. percben Ricardo Horta révén. A Besiktas a 44. percben Adem Ljajic is eltalálta a felsőlécet egy szabadrúgásából. A 48. percben már a portugálok is feliratkoztak a kapufát szerzők listájára, és bár kisebb fölényben játszottak, a 71. percben egyenlíteni tudott a Besiktas Nayir találatával. Három perccel később egy büntetőt is kaptak, amit viszont nem sikerült értékesítenie Ljajicnak. Ezt büntette meg a Braga a 80. percben, hiszen Eduardo góljával ismét vezetést szerezték, majd a győzelem is összejött a portugáloknak.

A K-csoport jelenlegi állása:

L-csoport:

Partizan – Manchester United: 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Martial (43. – büntetőből)

Nem volt túl eseménydús a mérkőzés eleje, de az MU fölényesen birtokolta a labdát. A 38. percig nem sok minden történt, ekkor viszont Lingard lövése jött ki a jobb kapufáról, majd három perccel később a másik oldalon is ugyanez történt, Umar Sadiq próbálkozásából. A 42. percben azonban egy hiba után büntetőt kaptak az angolok, amit Martial értékesített is. A második félidőben nagyon szenvedett a United, és a Partizan le is focizta őket. Az volt az angolok szerencséje, hogy a szerbek nem tudták belőni a helyzeteiket, így azzal az egy büntetővel is sikerült megszereznie a három pontot a Manchester Unitednak.

AZ Alkmaar – FC Asztana: 6-0 (2-0)
Gólszerzők: Koopmeiners (39. – büntetőből 83.), Boadu (43.), Stengs (77.), Sugawara (85.), Idrissi (90+2.) ill. –

Sokkal jobb volt az Alkmaar az Asztanánál, de a vezetést csak a 39. percben, egy büntetőtőből tudták csak megszerezni, amit Koopmeiners értékesített. A második találtra már nem kellett sokat várni, hiszen a 43. percben Boadu lőtt a hálóba. A második félidő is a hollandoké volt, de a harmadik gólra a 77. percig kellett várni. Az Asztanának nem sok esélye volt a mérkőzésen, és a harmadik találat után nagyon belelendültek a hollandok és meg sem álltak hat gólig.

Az L-csoport jelenlegi állása: