Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kínos statisztika az Európa-ligában Manchester United módra!

Egyre kínosabb a Manchester United jelene,  Ole Gunnar Solskjær csapata nem csak a Premier League-ben, de az Európa-ligában is szenved. Hiába a Partizan Beograd elleni csütörtök esti győzelem, a mutatott játék és a mögöttes tartalom szinte vállalhatatlan. 

A Premier League-ben a hétvégi 10. fordulót a tizennegyedik (!) helyről várja a Manchester United, mely négy meccse nyeretlen. Az Európa-ligában azonban más a helyzet, hiszen a csoportkör felénél a kvartett élén áll  Solskjær csapata. De hogyan?

Úgy, hogy hazai környezetben 1:0-ra sikerült legyőzni a kazah Asztanát, míg legutóbb az AZ Alkmaar vendégeként játszottak Rashfordék egy gól nélküli döntetlent. A Patrizan Beograd ellen is összejött a győzelem, de a statisztikák azok számára is árulkodóak, akik nem látták a mérkőzést, vagy nemes egyszerűséggel nem volt idegzetük végignézni kedvenc csapatuk szenvedését.

A Manchester United lassan olyan lesz, mint a katasztrófaturizmus, az ellenfél szurkolói örömmel kapcsolják be a televíziót, és nézik meg a rivális szenvedését. A szerb fővárosban csütörtök este úgy tudott nyerni  Solskjær csapata, hogy a 15 hazai kísérlet ellenében mindössze 5 lövési kísérletet tudott felmutatni, amiből mindössze 1 talált kaput, az a bizonyos tizenegyes, ami végül győztes gólt ért…

A kérdés jogos, és egyre többen teszik fel egyre sűrűbben. Vajon meddig tart a Solskjær-éra az Old Traffordon?

Végezetül egy kis adalék a tavaly remekül kezdő, s hamar végleges megbízást kapó Solskjær manchesteri statisztikájáról edzőként: 42 mérkőzés, 21 győzelem, 9 döntetlen és 12 vereség.