Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Lewa ismét lecsapott, még mindig élen a Bayern München – videóval!

A gyengébbik berlini csapatot fogadta a Bayern München a Bundesliga 9. fordulójában, az eredményt tekintve pedig összességében nem vallottak kudarcot.

Kép: The42

Kedd este hátrányból felállva tudott végül 3-2 arányban nyerni a Bayern Görögországban, az Olympiacos otthonában. Ez bizonyára sokat kivett belőlük, így nem lehetett gálameccsre számítani tőlük a hétvégén – még akkor sem, ha az Union Berlin volt az ellenfelük az Allianz Arénában. Az Union ráadásul tud nagyon kellemetlen ellenfél lenni (meglepték már a Dortmundot is), a münchenieknél pedig a védelemben közel válságos állapotok uralkodnak. A 18 éves Alphonso Davies kezdett például a védelem baloldalán, aki eredetileg középpályás – ám mint kiderült ennek ezen a mérkőzésen végül nem sok jelentősége volt.

Igazán nem kell kritizálni a vendég csapatot, hiszen becsülettel küzdöttek és kifutották magukat, de meg kell hagyni: nem sokat tesztelték ezt az összetákolt bajor védelmet. A vörös mezesek nyugodtan menedzselték le a meccset, mezőnyjátékban félig-meddig spórolva focizgathattak. Ennek leginkább egy dolog ágyazott meg: már a 13. percben sikerült előnybe kerülniük. Gikiewicz kapus jött ki messzire a kapujától öklözni egy beívelt labdát, ám ez a művelet nem járt nagy sikerrel. A játékszert egyenesen Pavardhoz továbbította, akin pont nem volt egyetlen védő sem, így a francia zavartalanul lőhetett a majdnem üres kapuba. Ajándék gól, ennek pedig nagyon örülhettek Münchenben.

A közönségnek innentől nem volt sok oka az ujjongásra, a játék ugyanis unalmasan, lassú mederben csordogált csak. A Bayern szemmel láthatóan megelégedett a vezetéssel és nem törték magukat a további találatok megszerzésén. Az egy gólos előny viszont elég karcsú volt, így a szünet után emeltek egy kicsit a fordulatszámon, hogy bebiztosítsák a három pontot. Aki csak egy kicsit is követte idén a Bayernt, az aligha lepődik meg a folytatáson. Az 53. percben ugyanis megindult Lewandowski, aki idén megállíthatatlannak tűnik. A lengyel kis szerencsével átfűzte magát védőin, majd a kapussal szemben állva higgadtan fejezte be az akciót, megduplázva csapata előnyét.

Ezek után 5 perccel büntetőhöz jutott az Union, amit azonban Andersson nem tudott értékesíteni – Neuer hatalmasat védett és tartotta az eredményt. A hajrára ismét megélénkültek az események: 80 perc játék után ismét betalált a Bayern, de les miatt érvényteleníteni kellett a találatot. A 86. percben aztán ismét megkapta az esélyt a fővárosi csapat a gólszerzésre: ismét tizenegyest lőhettek, amit Polter már bevágott, így kialakult a 2-1-es végeredmény, ami teljesen tükrözi a játék képét.

A Bayern ezzel egy pontos előnyben a tabella élén, az Union pedig éppenhogy elkerüli a kieső zónát. Lewandowski 13 gólos – a góllövőlistán második Werner mindössze 6 találatnál tart…

Videó hamarosan!

Bayern München – Union Berlin 2-1
G.: Pavard (13.), Lewandowski (53.), Polter (86. – büntető)