Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi nem cserélné el a Barcával nyert címeket vb-trófeákra

Lionel Messinél sokszor hozzák fel a sikertelenségét az argentin válogatottal, miközben a Barcelonával mindent megnyert, amit klubcsapattal csak lehetett. A támadó most maga mondta el, hogy nem cserélné el a Barcával szerzett tróféit világbajnokságokra. 

Forrás: givemesport.com

Lionel Messi már négy döntőt bukott el Argentínával, ebből hármat a Copa Americán, és egyet a 2014-es világbajnokságon. A legutóbbi, Chile elleni Copa America-fináléja olyan mély nyomokat hagyott a támadóban, hogy hirtelen felindulásból azt is bejelentette, hogy visszavonul a válogatott futballtól.

Messi már 32 éves, és egyre kevesebb ideje maradt arra, hogy Argentínával is nyerjen valamit, de minden bizonnyal a világbajnoki trófea lenne a legnagyobb elsimerés a számára.

Válogatottbeli statisztikája éles kontrasztban áll a Barcelonával elért sikerekkel: Messi összesen 34 tófeát emelhetett már a magasba a katalán gárdával, megnyerve mindent, amiről futballista csak álmodhat. Az argentin támadó most egy interjúban elárulta, hogy ezeket az elismeréséket azonban soha nem cserélné el a válogatottal szerzett kupákra.

“Nagyon szeretnék világbajnok is lenni, de szerintem semmit nem cserélnék el a karrieremben arra, hogy az legyek. Ezt kaptam az élettől, ez az amit Isten megadott nekem. Nem is álmodhattam volna ennél szebb karriert magamnak.”