Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai gólja is kellett a Salzburg sikeréhez – videóval

Az osztrák bajnokság (Bundesliga) vasárnapi rangadóján a listavezető Red Bull Salzburg nagy küzdelemben múlta felül a legnagyobb riválisok közé sorolt Rapid Wien gárdáját…

A magyar válogatott tehetsége, Szoboszlai Dominik az első félóra végeztével tizenegyesből volt eredményes, majd a Red Bull Salzburg két perccel később újabb büntetőt végezhetett el, Hwang azonban már hibázott. Ennek ellenére az ifjú norvég gólgyáros, Erling Haaland újabb góljával még a szünet előtt növelték előnyüket, de a félidőre már csak 2-1-es előnnyel mehettek le. A második játékrészben az egyre többet próbálkozó fővárosiak végül a hajrában kiegyenlítettek, de a hosszabbítás negyedik percében Zlatko Junuzovic jóvoltából a listavezető mindhárom pontot otthon tudta tartani és továbbra is biztosan vezeti az osztrák tabellát.

A 18 esztendős Szoboszlai 88 percet töltött a pályán, és a második gólját szerezte az idei bajnoki kiírásban azok után, hogy korábban a kupában és a Bajnokok Ligájában már egyaránt eredményes tudott lenni.

Red Bull Salzburg – Rapid Wien 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Szoboszlai (31. – büntetőből), Haaland (38.), Junuzovic (90+4.), ill. Knasmüllner (45+1.), Barac (87.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye