Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: elbukott a Los Angeles FC és vele együtt Carlos Vela! – videóval

Nagy meglepetésre kikapott az MLS nyugati főcsoportjának döntőjében a Los Angeles FC, mely hazai pályán a Seattle Sounders ellenében maradt alul. 

Hiába szerzett vezetést az alapszakasz győztes Los Angeles FC, Atuesta gyönyörű szabadrúgásgólja csak a gólok sorának a kezdete volt. Carlos Vela a főcsoport döntőben nem tudott megvillanni, ellenben a Seattle Sounders oldalán előlépett Ruidiaz, aki előbb egyenlített, egy szép egyéni megmozdulás végén, majd a második játékrészben a továbbjutás kérdését is eldöntötte. Két gólja közé pedig még Lodeiro is odaékelt egyet. Így hiába a hazai labdabirtoklási fölény, és a megannyi alapszakasz rekord, és a lenyűgöző teljesítmény, a Los Angeles FC idén biztosan nem lesz bajnok az MLS playoff rendszerének egy mérkőzéses sajátossága miatt.

Carlos Vela teljesítményét azonban mindenképpen ki kell emeljük, hiszen 33 mérkőzésen jegyzett 36 góljával és 15 gólpasszával a liga gólkirálya, és egyben pontkirálya is lett.

Los Angeles FC – Seattle Sounders 1:3 (1:2)
G: Atuesta (17.), ill. Ruidiaz (22., 64.), Lodeiro (26.).

Keleten magyar idő szerint csütörtökre virradóra a Toronto FC és az címvédő Atlanta United mérkőzik meg a konferencia-bajnoki címért, a győztes pedig a nagydöntőben lesz a Seattle Sounders ellenfele.