Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hazai győzelemmel vette át a vezetést csoportjában a címvédő – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a keddi napon négy csoportban játszottak mérkőzéseket, köztük a címvédő Liverpool és a Szoboszlai Dominik által fémjelzett Red Bull Salzburg is pályára lépett az E jelű négyesben…

A címvédő Liverpool hamar magához ragadta a kezdeményezést és már az első negyedórán belül a vezetést is megszerezte, miután Milner kapu elé tett bejátszását követően a lecsorgó labdát Georginio Wijnaldum pofozta be közvetlen közelről. Lendülettel maradt Klopp mester legénysége, azonban Keita és Szalah egyaránt hatalmas lehetőséget puskázott el, nem sokkal a szünet előtt pedig egyenlítettek a vendégek, egy szöglet után a tanzániai Mbwana Samata mindenkit megelőzve bólintott Alisson ketrecébe. Nem tartott sokáig a belgák öröme, hiszen nem sokkal a szünet után Alex Oxlade-Chamberlain fordulásból tüzelt a hálóba Szalah átadásából. A gyors gól után érezhetően visszavett a Pool és nem minden áron szorgalmazták további találatok megszerzését, s minimális különbséggel tartották otthon a fontos három pontot.

Liverpool – Genk 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Wijnaldum (14.), Oxlade-Chamberlain (53.) ill. Samata (41.)

 

Bátran kezdte a mérkőzést a Red Bull Salzburg a csoportelső Napoli otthonában, és több kimaradt lehetőség után a 11. percben Koulibaly kaszálta el Hwangot, a megítélt büntetőt pedig a salzburgiak norvég gólfelelőse, Erling Haaland magabiztosan értékesítette. A vendéglátók igyekeztek növelni a csapásszámot, és végül nem sokkal a szünet előtt sikerült is kiegyenlíteniük, ugyanis Insigne megindulását követően Hirving Lozano átlövése talált magának utat az osztrák csapat hálójába. A győztes gólt azonban képtelenek voltak bevinni a nápolyiak a második félidei mezőnyfölény ellenére, Insigne kapufájánál pedig nagyon közel jártak a három pont megszerzéséhez, így azonban be kellett érniük az egyel, és azzal, hogy a Liverpool megelőzte őket az első helyen.

Napoli – Red Bull Salzburg 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Lozano (44.), ill. Haaland (11. – büntetőből)

 

Az E-csoport aktuális állása

A november 27-i folytatásban Liverpool-Napoli és Genk-Salzburg mérkőzéseket rendeznek ebben a kvartettben.