Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Hellas Verona tíz éves büntetést szabott ki az ultrák vezetőjére Balotelli miatt

A vezérszurkoló, aki rasszista megjegyzéseket tett az olasz támadóra, komoly büntetést kapott a klubtól.


A Hellas Verona – Brescia mérkőzésen történt rasszista botrány nem maradt következmények nélkül, ugyanis a veronai klub kitiltotta 2030. június 30-ig a stadionból a vezérszurkolót, Lucas Castellinit. A találkozót egyébként a hazaiak nyerték 2-1 arányban, a vendégek gólját pedig pont Balotelli szerezte.

A mérkőzés során a Verona szurkolói folyamatos rasszista rigmusokkal és majomhuhogással inzultálták az olasz támadót, aki a találkozó egy pontján kilőtte a labdát az őt kemény megjegyzésekkel illető szurkolók közé, majd le akart vonulnia a pályáról, az összecsapás ekkor félbe is szakadt, de végül lejátszották a 90 percet a felek.

Castellini a mérkőzés után védelmébe vette a szurkolótársait, de további gúnyos megjegyzéseket is tett a ghánai származású, de már Szicíliában született Balotellire:

– Balotelli csak az állampolgársága miatt nevezhető olasznak. Azok a bizonyos dalok mindössze négy szurkolótól származtak, akiket csak azok hallhattak, akik videóra vették az esetet. Balotelli maximum a fejében hallott hangokat. Nekünk is van fekete játékosunk, aki be is talált, és az összes szurkoló éltette – nyilatkozta az ultrák vezére a Radio Cafénak.