Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL számokban: statisztikák, rekordok a szerdai játéknapról

A Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai játéknapján több csapat is továbbjutott már a legjobb tizenhat közé, de emellett több érdekesség és rekord is született a találkozókon. 

Képtalálatok a következőre: bravo red card"

1Claudio Bravo volt az első cserekapus, akit kiállítottak a Bajnokok Ligája történetében.

4 – A 2014/15-ös Bl-szezon harmadik fordulója óta először fordult elő, hogy mind a négy német csapat egyszerre nyerni tudjon a csoportkörben.

8Mauro Icardi az első 10 BL-mérkőzésén 8 gólt lőtt, ennél többet csak Sadio Mané, Simone Inzaghi és Harry Kane tudott szerezni (9).

15Karim Benzema a második játékos, aki Lionel Messi után 15 egymást követő Bajnokok Ligája szezonban is gólt tudott szerezni.

18 – A Real Madrid brazil támadója, Rodrygo mindössze 18 évesen és 301 naposan a második legfiatalabb mesterhármast szerző játékos lett a BL történetében Raúl után, aki 18 évesen és 115 naposan lőtt három gólt 1995-ben a Ferencvárosnak.

31Robert Lewandowski, amióta 2014-ben csatlakozott a Bayern Münchenhez , már 31 gólnál tart a Bajnokok Ligája csoportköreiben, aminél többet senki nem tudott szerezni, még Messi sem, aki ugyanennyi találatnál jár.

33 Ivan Perisic mindössze 33 másodperccel a pályára állása után szerzett gólt, amivel a második leggyorsabb cserejátékos lett, aki betalált a BL-ben a monacói Valere Germain után, akinek 2017-ben csak 27 másodpercre volt ehhez szüksége a Borussia Dortmund ellen.

300Aaron Ramsey találata a Lokomotiv Moszkva ellen volt a Juventus 300. BL-gólja. Az olasz klub ezzel az ötödik csapat lett, aki elérte ezt a számot (a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München és a Manchester United után).

(Forrás: Opta)