Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Solskjaer szerint megtalálták az ‘új van Persiet’!

A “vörös ördögök” menedzsere a Partizan Belgrád elleni találkozót követő értékelésében külön kitért a fiatal Mason Greenwoodra, akit a legnagyobbakhoz hasonlított.

(Kép: goal.com)

A 18 esztendős angol csatár Solskjaert ugyanis Robin van Persie-re emlékezteti, de azt azért a norvég tréner is megjegyezte, hogy óvatosan kell kezelni a tehetséges játékost.

“Kétségkívül van hasonlóság, főleg a befejezések tekintetében. Jobbal, ballal… mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.” – Idáéi Solskjaert a goal.com.

“Nagyon nehéz az ilyen stílusú játékosok ellen védekezni. Mason például minden egyes nap gyakorolja a befejezéseket, a kapu előtti mozdulatokat. A saját szememmel látom, hogy milyen eltökélt. A legnagyszerűbb az egészben, hogy élesben, mondjuk az Old Trafford közönsége előtt is tudott már bizonyítani. Mason egyáltalán nem jön zavarba, mindegy, hogy az U23-ban, a felnőttek között, vagy éppen az Európa-ligában játszik, a kapu előtt halálos.” – Folytatta a norvég menedzser.

“Sokat kell még tanulnia, hiszen tavaly még az U18-as csapatban is játszott, majd idén már rendre ott van a felnőttek között, minden nap az első csapattal edz. Nem engedhet ki. Persze fiatal játékosról beszélünk, akinek az esetében természetes a formaingadozás. Véleményem szerint, most inkább lent van, mint feljebb, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra a legjobb formájában lesz. Nekem az a dolgom, hogy segítsem őt mindenben, és ezt meg is fogom tenni. A Manchester United csak profitálni fog Mason Greenwood fejlődéséből!”  -Jegyezte meg az MU menedzsere.