Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három magyar játékos góljával győzött a DAC – videóval

Hazai mérkőzést játszott a szombati napon a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) aktuális fordulójában az FC DAC 1904 együttese, és nem akármilyen magyar sikerrel zárult a Trencsény elleni összecsapás…

Az FC DAC 1904 együttese továbbra is üldözi az első két helyezettet a szlovák bajnokságban, Peter Hyballa együttese legutóbb a középmezőnyhöz tartozó Trencsény gárdáját látta vendégül a MOL Arénában. Ahogy megszokhattuk, ismét mindhárom magyar játékos a szerdahelyiek kezdőcsapatában kapott helyett, és Vida Kristopher már a harmadik percben megszerezte a vezetést, miután egy mellel megszelídített labdát gyönyörű mozdulattal bombázott a hálóba. Nem örülhettünk sokáig, mert az első negyedóra végén egyenlíteni tudtak a vendégek, és az első félidőben rendre meddőnek bizonyult a sárga-kékek fölénye. A térfélcserét követően egyre több átütő erőt hordozott magában a DAC támadása, majd szűk negyedóra elteltével egy lecsorgó labdát a csapatkapitány Kalmár Zsolt remek mozdulattal juttatott a hálóba. Az egyre magabiztosabban játszó vendéglátók soraiból a folytatásban a harmadik magyar labdarúgó, Vida Máté is eredményes tudott lenni a hosszú felsőbe intézett bombagól jóvoltából, így a DAC remek győzelmével megelőzte a második helyen a Zsolnát, és három pontra megközelítette a holnap még pályára lépő éllovas Slovant.

FC DAC 1904 – Trencsény 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Vida K. (3.), Kalmár (57.), Vida M. (78.), ill. Koolwijk (16.)

FC DAC 1904: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Oravec, Ronan – Vida Kristopher (65. Koštrna), Fábry (69. Vida Máté), Divković – Kalmár (K). Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye