Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Megmutattuk, hogy miért mi vagyunk a bajnokok”

Mint ismert, a Liverpool legyőzte a Manchester Cityt 3-1-re, amely után a vereség ellenére elismerően beszélt játékosairól a spanyol tréner.

A katalán szakember, Pep Guardiola csapata ugyan vereséget szenvedett együttesével, de megdicsérte játékosait a teljesítményük láttán, ugyanis szerinte a világ legjobb együttese ellen léptek pályára. A címvédő vezetőedzője a találkozó során többször is felkapta a vizet a bírói ítéletek miatt, véleménye szerint ugyanis a csapatának két tizenegyest is kellett volna kapnia, az elsőt közvetlenül azelőtt, hogy Fabinho vezetéshez jutotta volna a Liverpoolt. Guardiola a mérkőzés végén gúnyosan köszönte meg a játékvezetőnek és asszisztenseinek a ténykedést.

“Ezekről kérdezzék meg a bírókat, Mike Riley-t [az angol profi bírók szervezetének vezetője – a szerk.] és a dolgozókat a videós szobában, ne engem. Én a teljesítményünkről akarok beszélni, ami óriási volt. Ma megmutattuk, hogy miért mi vagyunk a bajnokok. Hihetetlen, ahogy ebben a stadionban játszottunk, büszkébb vagyok a csapatra, mint valaha. Európa legerősebb csapata ellen léptünk pályára, és nagyon büszke vagyok arra, ahogy játszottunk. Ez a valaha volt egyik legjobb teljesítményünk. Megmutattuk, hogyan nyerhettük meg kétszer egymás után a bajnokságot. Ha pedig hét hónap múlva a Liverpool nyer, akkor én leszek az első, aki gratulálni fog” – mondta a meccset követően a spanyol tréner.