Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: A kapitány aggódik a válogatott körüli balhé miatt!

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint az, hogy Raheem Sterling és Joe Gomez balhéja ekkora port kavarhatott, eléggé aggasztó, és nem szabadott volna így történnie. 

(Kép: as.com)

A csütörtöki Montenegró elleni Eb-selejtezőre készülő “háromoroszlánosok” szövetségi kapitánya szerint nem is feltétlenül a játékosok összekülönbözése a dühítő. Sokkal inkább probléma, hogy a médiában már a hivatalos kommüniké előtt olvasni lehetett a két játékos balhéjáról.

“Ez az egész elsősorban a válogatottra tartozik. Erre még nem is kommunikáltunk semmit, már kiszivárogtak a történtek… Ráadásul rengeteg variációval. A háttérben valami megint nagyon nem stimmelt.” – Így a kapitány a csütörtöki meccs előtti sajtótájékoztatón.

“Valahogy el kell tudnunk fogadni a történteket. A játékosok előtt mindig nyitva áll az ajtóm, így aki beszélni akar velem, szívesen fogadom. Sajnos nem egy hétköznapi eset történt, de ettől még biztos vagyok abban, hogy a csapat előre tekint, nem zavarnak majd meg bennünket a történtek.” – Tette még hozzá Southgate, akivel egyet értett a balhátvéd, Ben Chilwell is azt illetően, hogy a háttérben valaki vagy valakik  nagyon nem jól végzik a munkájukat.

“Sok-sok ember dolgozik a csapat körül. A St. George Park (a válogatott főhadiszállása – a szerk.) alkalmazottairól már nem is beszélve. Az ilyen dolgok megtörténnek a futballban, akár egy klubcsapaton belül is. Nem kellene eltúlozni a történteket. Egységesnek kell maradnunk, megbíznunk egymásban. A játékosok és a stáb között nincs is ezzel probléma.” – Így a Leicester City játékosa.

Érdekesség, hogy az angol válogatott körül nem ez az első olyan kiszivárgott információ, amely borzolja a kedélyeket. Biztosan emlékszünk a 2018-as világbajnokság Anglia – Panama csoportmeccsre, ahol Southgate segítőjének, Steve Hollandnak az összeállítást tartalmazó papírját fotózta le valaki, és így felkerülhetett az a világhálóra.