Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB-selejtező: kitömte ellenfelét Portugália és Anglia is – eredmények

Az Európa-bajnokság selejtező köreinek 9. fordulóját rendezték meg csütörtökön este, és többek között pályára léptek az angolok, a franciák, és a portugálok is.


A csoport

Az angolok Harry Kane vezérletével nagyon sima győzelmet arattak, már a 37. percben 5-0-ra vezettek a szigetországiak, majd 7-0 lett a vége, és ezzel a győzelmükkel kijutottak az EB-re. A Spurs támadója mesterhármast jegyzett, de betalált a Manchester United fiatalja, Marcus Rashford is, valamint Tammy Abraham is megrúgta első válogatott gólját. A csehek pedig nagy nehézségek árán hátrányból fordítva legyőzték Koszovót, így ők is kvalifikálták magukat a kontinenstornára.

Anglia – Montenegró 7-0 (5-0)
Gólszerzők: Oxlade-Chamberlain (11′), H. Kane (19′ 24′ 37′), Rashford (30′), A. Sofranac (66′ öngól), T. Abraham (84′) ill.

Csehország – Koszovó 2-1 (0-0)
Gólszerzők: -A. Kral (71′), O. Celustka ill. A. Nuhiu (50′)

B csoport

A már biztos kijutó ukránok mellett a portugálok és a szerbek küzdenek a továbbjutásért, előbbi együttes Cristiano Ronaldo vezérletével győzte le simán Litvániát, a Juventus zsenije mesterhármast jegyzett, míg a szerbeket Mitrovic vezette győzelemre duplájával, és nem sokon múlott, hogy a luxemburgiak megtréfálják szomszédainkat. Így, hogy mindkét nemzeti csapat begyűjtötte a három pontot, az utolsó fordulóra maradt minden. A portugálok, ha nyernek Luxemburg ellen idegenben, akkor kijutnak az EB-re.

Portugália – Litvánia 6-0 (2-0)
Gólszerzők: C. Ronaldo (7′ – büntetőből, 22′ 65′), Pizzi (52′), Pacienca (57′), B. Silva (63′) ill.

Szerbia – Luxemburg 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Mitrovic (11′ 43′), Radonjic (70′) ill. G. Rodrigues (54′), D. Turpel (75′)

H csoport

A törökök ugyan nem nyertek Izland ellen, hanem csak egy gól nélküli döntetlen sikerült összehozniuk, azonban ez pont riválisuk ellen sikerült, így négy pont távolságra vannak egymástól a csapatok, és mindössze egy mérkőzés van hátra, így a győzelmet szerző franciákkal egyetemben kijutott az EB-re Törökország. A gallok nagy nehézségek árán tudták legyőzni a jóval gyengébb moldáviaiakat, ráadásul mindez csak egy büntető góllal jött össze, amelyet Giroud értékesített.

Franciaország – Moldova 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Varane (35′), Giroud (79′ – büntetőből) ill. V. Rata (9′)

Törökország – Izland 0-0 (0-0)
Gólszerzők: –

Albánia – Andorra 2-2 (1-1)
Gólszerzők: B. Balaj (6′), R. Manaj (55′) ill. C. Martinez (18’48’)